Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Brynäs bröt förlustsviten - Scott sen matchhjälte

27 september 2022 21:27
#BIFÖRE

Efter att Brynäs återtagit ledningen i den tredje perioden skulle ett tillbakapressat Örebro lyckas kvittera. Matchen såg ut att gå mot förlängning, men i powerplay skulle Greg Scott frälsa hemmalaget. Med 18 sekunder kvar på klockan satte han sitt andra mål för matchen och blev därmed hjälte när Brynäs vann med 3-2 och tog säsongens första seger.


Brynäs tog ledningen i den första perioden när Greg Scott direktsköt i numerärt överläge. Men glädjen blev kortvarig för hemmalaget, då Örebro kvitterade drygt en minut senare när Rodrigo Abols tog sig in på mål och vinklade in pucken.

Brynäs hade initiativet i mittakten, med flera långa anfall, men Örebro och säsongsdebuterande Jonas Arntzen såg till att perioden slutade mållöst.

Hemmalaget fick sedan tidig utdelning efter en fin prestation av Samuel Johannesson och fortsatte sedan att skölja över Örebro, som var rejält tillbakapressade stora delar av matchen. Men gästerna skulle kvittera, signerat Oliver Eklind. Greg Scott skulle dock hitta avgörandet innan Hesa Fredrik ljöd för sista gången.

Sagt om matchen:

– Vi har väntat på den första vinsten nu, så det är skönt att få tre poäng. Skönt att åka på roadtrip med en vinst i bagaget, konstaterade Brynäs Samuel Johannesson till C More.

– På det stora hela är Brynäs starkare än oss. Vi får fast dem i första perioden, i andra så vänder spelet hela tiden och vi får långa anfall emot oss. I tredje sa vi när vi kom i underläge att även om vi var lite i brygga så var det bara ett mål bort, så gjorde vi det. Vi krigade på slutet, men sett till helheten kanske Brynäs vinner rättvist, sa Örebrotränaren Niklas Eriksson.

I punktform

  • Efter tre raka förluster tog Brynäs säsongens första seger.
  • Örebro inkasserade säsongens andra förlust. Samtliga nederlag har skett på bortais.
  • Gästrikarna vann skotten med 40-15.
  • David Sklenicka har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Philip Holm noterades för sin 200:e SHL-match och stod för en assist.
  • Tom Hedberg spelade sin 100:e SHL-match i karriären.