Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Linköping
LHC

Leino hjälte i Örebros vändning

17 september 2022 20:32
#ÖRELHC

Det såg länge ut som om Linköping skulle dra det längsta strået och ta sin tredje raka seger mot Örebro, men två sena utvisningar blev kostsamma för östgötarna. I powerplay kvitterade talangen Leo Carlsson, och i övertiden satte Ville Leino 3-2 till Örebro sekunderna efter att Linköping blivit fulltaligt.


Sagt om matchen

– Det är alltid svårt första matchen. Alla vill vinna. Det var en okej match för vår del, och nåt att bygga vidare på. Petrus (Palmu) hittade mig med en bra passning och jag försökte bara skjuta. Förra säsongen var så dålig för mig, så jag ville bara ta skott, sa matchvinnaren Ville Leino.

– Jag tycker vi kontrollerar det bra i tredje, spelar lugnt och metodiskt. Det var surt, men nu är vi igång. Det ser bättre och bättre ut, men vi har en resa kvar, sa Linköpings tränare Klas Östman till C More efter matchen.

Örebro Hockey

  • Backförvärvet Philip Holm stod för två passningspoäng i sin Örebrodebut.
  • 17-åringen Leo Carlsson satte det viktiga 2-2-målet i powerplay i slutet av tredje perioden.
  • Robert Leino gjorde bara tre mål förra säsongen, men inledde den här på bästa sätt genom att avgöra matchen i övertid.

Linköping HC

  • Linköping hade två raka segrar mot Örebro, men trots ledning långt in i tredje perioden fick östgötarna nöja sig med en poäng.
  • Unge Filip Bystedt (född 2004) gjorde ett mål på hela fjolårssäsongen - den noteringen tangerade han redan i säsongens första match.
  • Jesper Pettersson öppnade säsongen med två assistpoäng och 22:13 i istid.