Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Von Barnekow matchvinnare med första SHL-målet

17 september 2022 21:17
Glad Malmöspelare åker mot lagkamrater för att fira ett mål.
#SKEMIF

Det var tänkt att Skellefteå skulle få extra energi i och med pensioneringen av Jimmie Ericssons tröja nummer 21, men så blev det inte. William von Barnekow banade vägen för Malmö när han gjorde sitt första SHL-mål i karriären. Det viktiga 2-3 målet visade sig vara matchvinnande då Malmö till slut vann uppe i Skellefteå med 2-5.


Sagt om matchen

– Jag tycker att vi inte gör någon bra match och bjuder på tre av målen och där får Malmö energin. Trodde vi skulle spela en bättre tredje period än vad vi gjorde. Man hoppas på en bättre prestation, men samtidigt är Malmö ett bra lag och jobbar stenhårt. Så sammanfattar huvudtränare Robert Ohlsson Skellefteås insats i C More efter matchen.

– Får börja med att tacka Jimmie som sa att vi skulle va extra nervösa men de blev lite tvärtom. Stundtals är de riktigt bra, vi kämpar och sliter. Skönt med fem olika mål o fyra kedjor som tuggar på." Malmös Emils Sylvegård tog alltså inte lång tid på sig innan han pikade Jimmie Ericsson i intervjun till C More efter matchen, som då syftar på Ericssons tacktal vid cermonin innan match när hans tröja nummer 21 pensionerades.

Skellefteå AIK

  • Joakim Lindström med sitt 465:e poäng i Skellefteåtröjan. Det innebar en tangering av klubbrekordet gällande antal poäng.
  • Gustaf Lindvall hade en tyngre kväll i kassen med en räddningsprocent på 78,26%.
  • Linus Lindström 69,23% i tekningscirkeln.

Malmö Redhawks

  • Daniel Marmenlind med en strålande insats, 93,55 i räddningsprocent.
  • William Von Barnekow gjorde sitt första SHL-mål .
  • Ponthus Westerholm gjorde sitt 150:e poäng i SHL i och med 2-4 målet.