IKO

Rögle knäckte Oskarshamn i mellanperioden

4 april 2022 21:30
#RBKIKO

Rögle hade 1-0 från den första perioden, men det var i mellanakten som Ängelholmslaget gjorde ett ryck mot Oskarshamn. Rögle gjorde tre mål i den andra perioden, varav två kom i powerplay, och efter det orkade aldrig smålänningarna resa sig. Rögle vann med 4-1 och åker nu till Oskarshamn med 2-1 i matcher.

– Vi är nöjda med vår start. Vi var redo att tävla. En stabil seger. Nu måste vi göra oss redo för nästa match, sa Rögles tränare Cam Abbott till C More.

– De sköljer över oss och vinner fler närkamper. Det mesta måste upp i tredje perioden. Jag vet inte vad det beror på, men det är lite energilöst, sa Oskarshamns Lukas Pilö efter två perioder och underläge 1-4.

Rögle BK

• Gjorde två powerplaymål inom loppet av drygt två minuter i inledningen av andra perioden.
  • Dennis Everberg skymde Oskarshamns målvakt Tim Juel vid både 1-0 och 2-0.
  • Efter att ha missat 16 raka matcher var Ted Brithén åter i spel till förra matchen. I kväll satte han sitt första slutspelsmål för säsongen. Hans fullträff innebar 1-0 till Rögle.
  • Linus Sjödin gjorde sin första slutspelspoäng i karriären.
  • Tio spelare gjorde poäng i Rögle. Flest gjorde Brady Ferguson, som noterades för två assist.

IK Oskarshamn

• Har förlorat två raka matcher.
  • Sköt bara tolv skott på mål i hela matchen.
  • Lukas Pilö stod för en läcker reducering. Han tog pucken från eget mål och åkte hela vägen runt Rögles mål innan han satte 1-4-pucken.
  • Efter att ha missat senaste matchen var stjärnan Fredrik Olofsson tillbaka i spel. Han spelade drygt 16 minuter och hade ett skott på mål.