IKO

Historisk slutspelsseger för Oskarshamn

26 mars 2022 18:00
#IKOLIF

Oskarshamn spelade sin första slutspelsmatch någonsin – och den historiska matchen slutade med vinst. Inför en utsåld hemmaarena besegrade smålänningarna Leksand med 3-1. Det var Oskarshamns första vinst för säsongen mot dalalaget och nu måste Leksand vinna på måndag för att ha chans på kvartsfinal.

– Det är skitkul. Hur mäktigt som helst. Kul att börja med en vinst.Vi har steppat upp lite. Mot Djurgården senast var det bra och det tog vi med oss till i dag, sa Oskarshamns Patrik Karlkvist.

– Från vårt håll kommer vi för långt ifrån varandra. Det är svårt att åka och tackla en och en. Vi måste komma mer samlat. Därav saknar vi aggressiviteten. Men överlag en rätt jämn match, sa Leksands Jon Knuts efter två perioder.

IK Oskarshamn

• Johannes Salmonsson gjorde två mål i grundserien, varav ett kom i torsdags. Mot Leksand höll han sig framme igen och gjorde det första slutspelsmålet någonsin av en Oskarshamnsspelare.
  • Tim Juel höll så när nollan, men han gjorde ändå 38 räddningar.
  • Fredrik Olofsson hade 27 assist under grundserien. Mot Leksand låg han bakom Oskarshamns två första mål.
  • Förstakedjan i Oskarshamn gjorde två mål – Kim Rosdahl och Patrik Karlkvist målskyttar.
  • Philip Samuelsson gjorde sin första poäng i mars månad när han assisterade till 1-0-målet. Dessförinnan hade han elva raka matcher utan poäng.

Leksands IF

• Första förlusten mot Oskarshamn den här säsongen. Leksand hade vunnit de fem senaste matcherna mot Oskarshamn.
  • Med en minut och en sekund kvar av tredje perioden reducerade Jon Knuts till 1-3.
  • Efter att ha missat tre raka matcher var Jonas Ahnelöv tillbaka i spel. Han var på isen i drygt 22 minuter och hade assist på Leksands mål.
  • Carter Camper var skottvillig. Han sköt sex skott på mål, flest av samtliga spelare på isen.