Enroth enastående när Örebro tog två poäng

5 mars 2022 18:07
#MIFÖRE

Matchen mellan Malmö och Örebro blev svängig. Gästerna gick till första paus med 2-1 i ryggen och 4-3 efter två perioder. Två bra målvakter höll dock siffrorna nere och en kvittering från Malmö gav förlängning som till slut blev straffar. Där drog Jhonas Enroth och Örebro längsta strået, 4-5. Skotten skrevs till 53-35 för hemmalaget.

– Vi gör en jättebra match. Sista perioden jätte jättebra där vi förtjänar tre poäng. Men det spelar ingen roll vad vi förtjänar. Det är en ny match imorgon ,sa hemmalagets tränare Thomas Kollar till C More.

– Det var en otroligt viktig seger. Vi var inte alls nöjd med vår senaste match mot Malmö. De är tunga runt mål och har en tydlig spelidé. Det blir tufft för en målvakt och försvaret. Jag tycker vi försvarar oss bra men jag tycker ändå att jag ser puckarna, sa Örebros matchvinnare Enroth.

Malmö Redhawks

• Har inte tagit tre poäng på hemmaplan sedan den 28 december - sju raka matcher.
  • Anton Olssons 1-0 var hans andra mål för säsongen. Det var också hans femte poäng för säosngen vilket är hans nya personbästa.
  • Pathrik Westerholm stod för två poäng (1+1) torsdags. Idag blev det ytterligare två: Båda assist.
  • Markus Lauridsen gjorde sitt första mål för säsongen när han sköt 2-2.
  • Joakim Ryan spelade 28:26 minuter. Mest av alla utespelare i matchen.

Örebro Hockey

• Segern var lagets blott andra på de sju senaste bortamatcherna. Laget har dock tagit poäng i fyra av dessa sju.
  • Jhonas Enroth stoppade 49 av 53 skott under spelets gång och var sedan felfri i straffläggningen. De 53 skotten är delad andraplats någonsin i ligan vid seger för en målvakt.
  • Linus Öbergs dubbelsalva gör att han nu har gjort 15 mål den här säsongen. Nytt personbästa efter 13 fullträffar förra säsongen.
  • Emil Larsson gjorde mål för tredje gången på de fyra senaste matcherna när han kvitterade till 1-1.
  • Nicholas Halloran förlängde sin poängsvit till sex raka matcher (3+3). Målet var hans tionde poäng på 14 matcher i SHL (6+4).