Växjös powerplay avgjorde mot Skellefteå

1 mars 2022 21:55
#VLHSKE

Växjö inledde matchen mot Skellefteå med att släppa in ett mål i spel fem mot fyra. Hemmalagets powerplay skulle dock revanschera sig. För Växjö vände och vann med 3-2, och två av Lakers mål kom i numerärt överläge.

– Jättenöjd med segern. Peestationen är upp och ner. Det finns lite att bygga på inför torsdagen, sa Växjös tränare Sam Hallam.

– Lite för många utvisningar kostar oss i dag. Utvisningarna och andra perioden skulle ha gjorts bättre. Men det var lite bättre i tredje perioden, sa Skellefteås huvudtränare Robert Ohlsson.

Växjö Lakers

• Efter tre raka förluster mot Skellefteå fick Lakers fira en seger mot västerbottningarna.
  • Släppte återigen in ett mål i sitt eget powerplay. På de sex senaste matcherna har Växjö släppt in tre mål i numerärt överläge.
  • Men Växjö gjorde också två mål i numerärt överläge. Lakers är ligans tredje bästa lag i powerplay (27.97%).
  • Ben Thomas gjorde sitt första mål i Växjötröjan. Det här var hans åttonde match i Lakers efter flytten från Leksand.
  • Tobias Rieder, 1-1-skytten, har gjort fem poäng på de fem matcher han har spelat efter OS.

Skellefteå AIK

• Andra raka förlusten.
  • Strauss Mann vaktade Skellefteås mål och han hade 88.46 i räddningsprocent.
  • Melker Karlsson gjorde 1-0 i spel fyra mot fem. Det var Skellefteås fjärde mål i numerärt underläge den här säsongen.
  • Linus Karlsson blev den fjärde spelaren i ligan att nå 20 mål den här säsongen.
  • Jonathan Pudas hade mest istid i Skellefteå, 24:52. Han hade dessutom en assistpoäng i matchen.