Ryck i andra perioden bakom Leksands trendbrott

20 januari 2022 21:27
#LIFVLH

För första gången på nästan 23 månader vann Leksand under ordinarie matchtid mot Växjö. Segersiffrorna skrevs till 7-3, och det var i början av andra perioden som det stora rycket kom. På knappt fyra minuter gick dalalaget från 2-1 till 5-1.

– Vi är rejäla och ligger nära över hela banan. Vi vinner mycket kamper och tar puckarna på mål. Sedan vinner vi lite returer och andrapuckar, sa Leksands lagkapten Patrik Zackrisson till C More.

– Jag vet inte vad som händer. Mardröm. Det är inte godkänt någonstans, men svårt att analysera vad som händer, sa Växjös Richard Gynge om andraperioden.

Leksands IF

• Första trepoängaren mot Växjö sedan den 27 februari 2020. Leksand hade endast vunnit en av de sex senaste matcherna mot Lakers, och den segern kom efter övertid.
  • För första gången den här säsongen gjorde Carter Camper två mål i en och samma match. Han hade även en assist.
  • Även Max Veronneau gjorde tre poäng, fördelat på ett mål och två assist.
  • Jon Knuts gjorde sin första match sedan den 18 november. Han spelade drygt 14 minuter och delade ut fem tacklingar, flest av samtliga spelare på isen.
  • Sammanlagt var det tolv spelare i hemmalaget som hamnade i poängprotokollet.

Växjö Lakers

• Tredje raka förlusten.
  • Släppte in tre mål inom loppet av drygt fyra mintuer i inledningen av andra perioden.
  • Richard Gynge (1+0) har gjort tre mål på Lakers två matcher den här veckan.
  • Ny assist av backen Michael Krutil, som har gjort tre poäng på sina fyra första matcher i Växjö.
  • För första gången sedan den 30 november var det Janis Kalnins som starade i målet. Han blev utbytt drygt tre minuter in i den andra perioden, efter att ha släppt in fyra mål.