DIF

Lantosis islossning nyckel till Linköpings seger

30 december 2021 21:40
#LHCDIF

Efter två raka förluster visade Linköping direkt på nedsläpp att det inte skulle bli en tredje när man tog emot jumbon Djurgården i Saab Arena inför 2 543 åskådare. Hemmalaget, ledda av Robert Lantosi, satte full fart och gick upp till 4-0 i första perioden - slovaken var inblandad i samtliga fyra mål. Östgötarna höll sedan undan och kunde för andra matchen i rad slå Djurgården med resultatet 5-2.

– Andra perioden var ingen uppvisning i hur vi vill spela. De har inget att förlora och vi vill vårda pucken, men blir långsamma och omständliga. Sen gör vi det mycket bättre i tredje och kontrollerar det på ett bra sätt, sa Linköpings tränare Klas Östman efter 60 minuter.

– Det är lite nervöst att hoppa in och göra debut, men jag var redo. Jag har väntat ett tag på det här, sa unge Djurgårdsmålvakten Carl Lindbom som fick göra sin SHL-debut.

Linköping HC

• Linköping bröt sin förlustsvit och har nu fem segrar på sina sju senaste matcher.
  • Robert Lantosi stod noterad för två assistpoäng på sina 12 senaste matcher inför ikväll - men redan i första perioden slog han till med ett mål och tre assist.
  • Markus Ljungh är i riktigt bra form, forwarden har nu 4+5 senaste 5 matcherna.
  • Marcus Högberg var tillbaka i kassen och har nu vunnit sina fem senaste starter.
  • Backen Jesper Pettersson stod för både mål och assist mot sitt forna lag.

Djurgårdens IF

• De fyra senaste mötena lagen emellan hade slutat med bortaseger, men den sviten lyckades inte Djurgården upprepa ikväll.
  • Vid underläge inför tredje perioden har laget nu den mindre smickrande statistiken 1 seger, 2 oavgjorda och 15 förluster.
  • Jonathan Lekkerimäki blev målskytt i powerplay - hans andra mål i SHL.
  • Marcus Sörensens mål innebär att han har gjort 2+4 de senaste 3 matcherna.
  • Carl Lindbom blev inbytt efter första perioden och stod för en mycket imponerande SHL-debut.