MIF

Drömstart gav Malmö seger

18 november 2021 22:14
#FBKMIF

Både Färjestad och Malmö avslutade med förlustsviter inför uppehållet. När SHL-hockeyn återstartade var det Malmö som såg mest förberedda ut. Skåningarna fick en riktig drömstart och gick upp till 3-0 i första perioden, vilket till slut räckte till seger med 3-2. Färjestad åkte därmed på sin sjätte raka förlust.

– Första tjugo blir ödesdigra för oss trots att vi spelar bättre hockey i andra perioden och kanske kunde gjort något mål till, sa Färjestads pressade tränare Johan Pennerborn.

– Bra start efter uppehållet. Vi gör en grym förstaperiod, sen är det ombytta roller i andra, men vi lyckas stänga ganska bra i tredje, summerade Malmös Johan Olofsson efter matchen.

Färjestad BK

• Färjestad sparkade sportchefen Peter Jakobsson under uppehållet och åkte nu på sjätte raka förlusten.
  • Detta trots att viktiga spelare som Marcus Nilsson, Martin Johansson och Jens Westin var tillbaka efter skador.
  • Daniel Viksten gjorde mål på straffslag för tredje (!) matchen i rad.
  • Jacob de la Rose gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han bröt Färjestads målnolla i matchen.
  • 7 285 åskådare var på plats i Löfbergs Arena den här kvällen.

Malmö Redhawks

• Malmö bröt sin tre matcher långa förlustsvit.
  • Fredrik Händemark gjorde två assist och har nu sex poäng på tio matcher sedan återkomsten.
  • Malmö har sex vinster, en oavgjord och en förlust när man går in i tredje perioden med ledning.
  • Oscar Alsenfelt gjorde en strålande match mellan stolparna och hade 93,10 i räddningsprocent.
  • Magnus Pääjärvi gjorde sitt första SHL-mål för Malmö.