IKO

Stabilt Luleå malde ner Oskarshamn

30 oktober 2021 20:24
#IKOLHF

Luleå gick till första paus med matchens enda mål och utökade dryga minuten in i mittperioden. Men en reducering av Oskarshamns Daniel Muzito Bagenda gav liv i tillställningen som därefter öppnade upp sig. Ytterligare ett snabbt mål i slutperioden gav Luleå en trygghet och norrbottningarna stängde därefter ner matchen. Gästerna vann till slut med 5-2.

– Jag hade väl hoppats att vi kunde hålla trycket som i andra perioden som vi domienrade. Tyvärr ger vi bort mål som dödar energin. Skärpan är för dålig på för många händer och fötter sett över 60 minuter, sa hemmalagets tränare Martin Filander.

– Det var skönt att vi kunde hitta det i tredje. Vi har haft lite strul i tredjeperioderna tidigare, sa Luleås Oscar Engsund, en av lagets målskyttar.

IK Oskarshamn

• Inkasserade tredje raka förlusten på hemmaplan den här veckan.
  • Daniel Muzito Bagenda gjorde sitt första mål i Oskarshamnströjan. Han har nu gjort poäng i två raka matcher (1+1).
  • Brian Cooper stod för en assist. Med det bröt han en sju matcher lång poängtorka.
  • Jonas Engström gjorde sin 100:e match i SHL för Oskarshamn.
  • Mikkel Øby-Olsen gjorde sitt andra mål för säsongen. Det är även hans andra poäng för säsongen.

Luleå Hockey

• Tog andra raka segern och har nu sex segrar på de senaste åtta matcherna.
  • Konstantin Komarek (1+1 ikväll) gjorde sitt femte mål för säsongen och sitt första mål efter fyra matcher utan fullträff.
  • Julius Honka gjorde sitt femte mål för säsongen
  • Joel Lassinantti stoppade 26 av 28 skott i sin första start sedan den 2 oktober, då även Oskarshamn stod för motståndet.
  • Erik Gustafsson matchades i vanlig ordning mycket och klockades in på 26:47 minuters istid.