Brynäs jagade iväg bortaspöket

30 oktober 2021 20:30
#SKEBIF

En bra start på matchen och bra utdelning. Det grundlade Brynäs bortaseger mot Skellefteå under lördagskvällen. Oskar Kvist noterades för sitt första mål för säsongen när gästriklänningarna vann med 3-2.

– Jag behöver förbereda killarna bättre så vi är bättre där, sa Skellefteås Robert Ohlsson till C More och trycker på att defensiven inte riktigt satt. Tittar man i den defensiva zonen skulle vi ha korta anfall emot oss.

– Det var skönt. Vi bygger på det vi körde på senast mot Linköping. Jag tycker vi har kommit ihop i laget. Alla blockar skott nu, förklarar Brynässpelaren Oskar Eklind efter segern.

Skellefteå AIK

• Linus Karlsson reducerade efter ett säkert avslut i numerärt överläge. Förutom målet och assisten till 3-2-reduceringen hade Karlsson sju (!) skott på mål ikväll.
  • Jonathan Pudas stod för en poängmässigt intressant afton. Ett mål och en assist från hans klubba.
  • Jonathan Johnson assisterade till båda målen och hade 56,25% i tekningsstatistiken.
  • Melker Karlsson fick stort förtroende från ledarstaben. Centern spelade lite mer än 21 minuter.
  • Ytterligare en tuff förlust för Skellefteå. Andra den här säsongen mot just Brynäs.

Brynäs IF

• Oskar Kvist gjorde sitt första mål för säsongen. Totalt femte SHL-målet i karriären.
  • Simon Bertilsson med flest minuter på isen hos gästerna. Totalt 20:11 i speltid.
  • Marcus Björk assisterade till två av Gävlelagets mål.
  • Brynäs bröt en tuff trend på bortaplan. Efter fem raka förluster på bortais så kan tre poäng adderas in i tabellen.
  • Veini Vehviläinen hade en bra afton i Brynäs-målet. Stod för flertalet fina räddningar och räddade 33 skott.