LIF

Andrakedjan gjorde det för Leksand

21 oktober 2021 21:50
#LHFLIF

Underläge med 1-0 för Leksands IF i Luleå, efter ett sent insläppt mål i den andra perioden. Då vaknade dalalaget i den tredje perioden och vände på tillställningen. Nils Åman stod för kvitteringen och hans kedjekamrater, Max Veronneau samt Carter Camper noterades för varsitt mål i 3-1-segern.

– Det känns lågt om jag ska vara ärlig. Tycker vi gör en skaplig andra period. Vi försöker göra rätt saker, men tycker vi inte är riktigt snabba i tanken idag. Jag tycker vi försöker och vill göra rätt saker, sa Luleås Erik Gustafsson till C More.

– Det är väldigt kul. Varje dag, så är jag alltid på bra humör. Sju matcher på rak är rätt okej. Men vi behöver fortsätta arbeta inför lördagens match, sa 2-1-målskytten Max Veronneau efter matchen. Veronneau har noterats för sjutton poäng den här säsongen.

Luleå Hockey

• Luleås fina segersvit tog stopp trots att norrbottningarna tog ledningen i slutet av den andra perioden inför 6151 åskådare.
  • Förutom målet var han ett offensivt hot Julius Honka. Fem skott avlossade han mot Leksandsmålet under kvällen.
  • Hemmalaget var vassa på tekningar ikväll. Totalt blev det 36 tekningsvinster av 58 möjliga.
  • Kvartetten Linus Fröberg, Brendan Shinnimin, Jonathan Andersson och Erik Gustafsson fick över 23 minuters speltid.
  • Oscar Engsund delade ut två tacklingar under matchen och assisterade till Luleås mål.

Leksands IF

• Nils Åman kliver in i förstakedjan för Leksand. Tackar för förtroendet och kvitterade för Leksand till 1-1. Åttonde poängen den här säsongen.
  • Max Veronneau fortsätter att visa spetskompetens för Leksand. Stod för ett fint mål till 2-1 i Leksands numerära överläge.
  • Kasimir Kaskisuo i Leksandsmålet börjar hitta allt mer rätt i SHL. Totalt blev det 21 räddningar i Coop Norrbotten Arena.
  • Patrik Norén nätade två gånger mot Örebro på hemmaplan. När Jonas Ahnelöv klev av på grund av skada fick backen stort förtroende. Över 23 minuters istid.
  • Carter Camper fortsätter att producera. Två poäng, varav ett mål och en assist från Campers klubba.