FBK

Rögle körde över Färjestad

16 oktober 2021 17:38
#RBKFBK

Det bjöds på toppmöte i Catena Arena den här lördagseftermiddagen. I Rögles blott andra hemmamatch för säsongen ställdes man mot Färjestad, och tryckte gasen i botten från start. Hemmalaget gick upp till 3-1 efter 20 minuter, en ledning man sedan höll hela vägen in i mål. Det blev till slut 5-2 till Rögle som imponerade.

– Idag styr vi spelet i 60 minuter och gör en jättebra match. Vi är aggressiva, spelar snabbt och det är då vi är mest effektiva, sa en mycket nöjd Anton Bengtsson efter segern.

– Första perioden blir grundläggande, vi pratade om att vara disciplinerade första 20 för att vara med länge. När vi drar på oss en tvåa de gör 2-1 i powerplay blir det jobbigt för oss, summerade Johan Pennerborn för C More.

Rögle BK

• Rögle bärgade fjärde raka segern.
  • Anton Bengtsson hade 1+1 och har nu gjort poäng i fem raka matcher.
  • Värmlänningen Adam Edström trivs mot Färjestad. Förra säsongen blev det 1+2 och idag slog han till med sitt andra mål för säsongen.
  • Talangen Marco Kasper, född 2004, stod för sitt tredje mål för säsongen (samt en assist) vilket tar honom upp i ledning i juniorernas skytteliga.
  • Lucas Ekeståhl-Jonsson är i god poängform, mål och assist idag betyder att han står på sex poäng senaste fem matcherna.

Färjestad BK

• Färjestad har nu fyra förluster på sina sex senaste matcher.
  • Man har släppt in 13 mål på sina tre senaste matcher.
  • Joakim Nygårds mål innebär att han nu stått för åtta poäng de senaste sex matcherna.
  • Efter en trevande start på säsongen har Daniel Viksten nu gjort tre mål på sina fem senaste matcher.
  • Färjestad - med en av seriens på pappret starkaste offensiver - mäktade bara med 15 skott på mål idag.