LHC

Karlkvist sköt extrapoängen till Oskarshamn

9 oktober 2021 20:49
#IKOLHC

I en tajt och känslofylld tillställning var det Oskarshamn som bröt dödläget i mittakten mot Linköping. Gästerna skulle dock bryta sin måltorka och kvittera i den tredje perioden. Matchen gick till förlängning och där blev Patrik Karlkvist hjälte när han sköt 2-1 och två poäng till hemmalaget.

Sagt efter matchen:

– Det är en tajt och jämn match med mycket känslor - det är kul. Jag har blivit väl omhändertagen och det har varit hur kul som helst att komma hit, sa Oskarshamns matchhjälte Patrik Karlkvist.

– En jämn match, men jag är besviken över att vi förlorade. Frustrerande. Vi måste vara kreativa med pucken och våga spela. För att göra mål måste vi våga spela och hitta balansen, sa Linköpings Markus Ljungh.

IK Oskarshamn

• Oskarshamn studsade tillbaka efter förlusten mot Leksand och har tre vinster på de fyra senaste.
  • Patrik Karlkvists matchavgörande mål innebar att han nätade för andra matchen i följd samt att han gjort poäng i tre raka.
  • Kim Rosdahl bröt dödläget med sitt tredje mål för säsongen. 25-åringen har gjort poäng i sex av sju matcher.
  • Samma facit - poäng i alla matcher utom en - har Cameron Brace. Han stod för en assist i afton.
  • William Worge Kreü ställdes mot sin gamla klubb för första gången och spelade totalt åtta minuter och 53 sekunder.

Linköping HC

• Linköping förlorade för tredje matchen i följd.
  • Östgötarna har fortsatt inte vunnit en mittperiod den här säsongen. I den här matchen förlorade de den andra perioden med 0-1 i mål samt 5-12 i skott.
  • Linköpings måltorka varade i tre timmar, fem minuter och elva sekunder - sedan satte Markus Ljungh kvitteringspucken.
  • Eddie Larsson spelade sin 400:e SHL-match i karriären.
  • Jesper Pettersson klockades på 26:42.