Hemma
Leksand
LIF
Borta
Linköping
LHC

Linköping nere för räkning - reste sig och vann

25 september 2021 17:58
#LIFLHC

Efter halva matchen ledde Leksand med 3-0 mot Linköping och såg ut att gå mot en klar seger. Östgötarna var nere för räkning, men reste sig och gjorde precis som motståndarna tre raka mål innan ordinarie tid var färdigspelad. I straffläggningen fullbordades därefter vändningen i lagets första seger för säsongen.


Sagt om matchen

– Det har blivit färre mål, men jag ska försöka vända den trenden och göra lite fler mål. Vi tränar på att backarna ska följa med i anfallen och jag såg chansen att tåga på i full fart. Jag försöker bara få pucken på mål. Vi spelar helt okej, men kan bättre. Vi har varit effektiva i varje fall och det har saknats den här säsongen. Vi är lite passiva i egen zon och behöver sätta mer press. Är vi lite alertare över hela banan kommer det gå bättre, kommenterade Leksands första målskytt Patrik Norén i C More.

– Irriterande, jag tycker att vi spelar lite naivt. Vi släpper till få, men väldigt klara målchanser. Det funkar inte, vi måste lära oss. Vi tvekar lite framåt och även om vi får betalt när vi använder våra backar tar det lite för lång tid. Vi kan inte tycka synd om oss själva, vi har skapat uppförsbacken själva, kommenterade en märkbart irriterad Linköpingstränare Klas Östman efter två perioder innan vändningen tog vid.

Leksands IF

  • Lagets första mål gjordes av Patrik Norén. Fjolåret 2020/2021 gjorde han ett enda mål på hela säsongen.
  • Andra målet gjordes av Mikael Ruohomaa, som därmed gjorde sitt första mål i SHL.
  • I och med dagens fullträff med två mål i powerplay är målnollan i den spelformen med råge spräckt för Leksand 2021/2022.
  • Måvakten Kasimir Kaskisuo räddade 35 (!) skott i matchen.
  • Jon Knuts svarade för tre tacklingar i matchen.

Linköping HC

  • Linköping vann den första perioden skottmässigt med 11-6, men målmässigt var laget i ett tvåmålsunderläge efter 20 minuter.
  • Lagets målnolla i matchen spräcktes av Patrick Russell, som reducerade till 3-1 i numerärt överläge i mittperioden. Målet var hans första i SHL. Samme Russell gjorde även lagets andra mål i början av den tredje perioden, åter igen i numerärt överläge.
  • Målvakten Marcus Högberg släppte in första skottet emot sig, men därefter växte han och bidrog till straffsegern med totalt 34 (!) räddningar.
  • Linköping tog i och med segern säsongens första poäng i SHL.