Hemma
Linköping
LHC
Borta
Luleå
LHF

Luleå kvartsfinalklart efter "rysk" urladdning

29 mars 2021 20:11
#LHCLHF

Via tre poäng borta mot Linköping säkrade Luleå en kvartsfinalplats efter sex (!) mål på nio skott i mittperioden och i det närmaste klassisk rysk propagandahockey. Poängbäst denna kväll var Niklas Olausson, som gjorde fyra poäng i en match för första gången sedan 2017.


Se highlights längre ner i artikeln.

Sagt om matchen

– Det är ganska lätt att summera vår mittperiod. Den är inte bra. Jag behöver inte säga så mycket mer, vi ligger under med 6-1. Vi har inte spelet i första perioden heller, det vi gör gillar jag inte och de får mer utdelning i andra. Vi tittar puck, glömmer bort att ta våra spelare, vi spelar inte enkelt som vi har gjort i de vinnande matcherna, kommenterade Markus Ljungh i C More efter två perioder.

– Först var jag väldigt frustrerad, men när det blev som det blev var det bara att skratta åt det. Jag kanske skulle kliva av och njuta av matchen i stället, de klarar sig bra utan mig. Vi spelar solitt över hela banan och rullar upp dem som gammal rysk hockey som jag har fått se på video, sa en nöjd Luleås Nils Lundkvist som fick se de flesta målen i mittperioden från utvisningsbåset efter en personlig tiominutare.

Linköping HC

  • Efter fem raka segrar tog det tvärstopp för Linköping den här kvällen. Trots kvittering till 1-1 i period 2 var mittenakten en mörk historia för östgötarna då Luleå snabbt ryckte till 1-6.
  • Linköpings poängbästa spelare den här säsongen är Markus Ljungh, som via ett mål i dag nu står på totalt 36 poäng (11+25).
  • Med 9 poäng (5+4) på de fem senaste matcherna är Jarno Kärki Linköpings hetaste spelare, men i dag tog det stopp i produktionen.
  • Målvakten Niklas Lundström hade det tufft och ersattes efter sex insläppta mål i mittperioden av 18-årige Hugo Ollas.
  • Linköping har nu en match kvar i SHL 2020/2021, närmare bestämt mot HV71 på bortaplan lördag 3 april.

Luleå Hockey

  • Detta var Luleås sista match i grundserien. En trepoängare innebär en säkrad placering bland de sex främsta lagen och en direktplats i kvartsfinalen.
  • Niklas Olausson var lagets gigant denna kväll med ett mål och tre assist, vilket var första gången sedan 2017 han gjorde fyra poäng i en match.
  • Luleå var inför matchen näst bäst i serien i numerärt underläge, med en effektivitet på nästan 82 procent. Ett av målen i dag kom i spel fem mot fyra.
  • I numerärt överläge var Luleå också näst bäst med nästan 28 procent i effektivitet. Linköpings kvitteringsmål till 1-1 kom dock i Luleås spel fyra mot fem.
  • Linus Klasens återkomst i svensk hockey är minst sagt lyckad. Han är nu noterad för 41 poäng (14+27), vilket är klart bäst i laget. Hela 25 av dem (8+17) har kommit i numerärt överläge, vilket är poängbäst i hela ligan. Trots målkalaset gick dock Klasen poänglös av isen.