Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Petersons fantastiska fyra fixade fullpoängare

26 december 2020 17:43
#FBKDIF

Färjestads anfallare Jacob Peterson upplevde en andra julafton när han på annandagen agerade givmild jultomte. Via två mål och två assist i segern med 5-2 mot Djurgården var han matchens gigant.


Sagt om matchen

– Det är klart det alltid är skönt att göra poäng, men det viktigaste är att vinna och det var en skön vinst i kväll. Det hjälper att spela med skickliga spelare som hjälper mig varje dag. Vi tänker lika och pratar mycket med varandra. Hjälper varandra, tyckte Färjestads matchhjälte Jacob Peterson i C More om att spela med Viksten och Ejdsell.

– Det är en ganska dålig insats från vår sida, framför allt ett dåligt passningsspel som sätter oss i tidsnöd. Där har vi att jobba på, sedan är positionsspel viktigt för att få mer tid med puck i stället för att alla bara åker överallt och ingenstans, tyckte Djurgårdens Marcus Högström i C More.

Färjestad BK

  • Daniel Viksten hade inför matchen 23 poäng på 23 matcher i SHL den här säsongen, fördelade på tolv mål och elva assist. Här spelade han fram till tre (!) mål och utökade poängskörden.
  • Jacob Peterson svarade i kväll för imponerande fyra poäng, via två mål och två assist. Han står nu på åtta mål denna säsong.
  • Backen Adam Ginning är en ovan målskytt, men i dag fick han göra sitt andra mål för säsongen via en styrning efter en kontring.
  • I lagens senaste möte höll målvakten Henrik Haukeland nollan. I dag blev det ännu en seger, men Djurgården lyckades ändå få två puckar förbi norrmannen.
  • Förra gången lagen möttes svarade Martin Johansson för karriärens första hattrick. I kväll blev det inga poäng, men väl en ribbträff ifrån ännu ett mål i SHL.

Djurgården Hockey

  • Sju gånger tidigare den här säsongen hade Djurgården släppt in det första målet i inledningen. Samtliga dessa matcher förlorade de och likadant blev det denna gång.
  • På tio matcher hade Djurgården gjort blott 21 mål framåt den här säsongen, minst antal i ligan. Snittet hölls i stort sett intakt via två mål i dag.
  • Inför matchen var Djurgården SHL:s minst framgångsrika lag i powerplay med 17,91 procents effektivitet. I dag hade laget tre numerära överlägen utan utdelning.
  • Djurgården är det mest utvisade laget i serien och drog i dag på sig åtta minuter på botbänken. Färjestad gjorde två mål under dessa utvisningar.
  • Linus Andersson hade gjort mål i tre raka matcher inför den här dagen och hade flera bra skott på mål, men fick ingen utdelning.