BIF

Brages nolla och Ashtons hattrick sänkte Brynäs

11 mars 2021 21:01
#LIFBIF

Leksand, som firade "Halsdukens Dag" på initiativ av fansen, trampade plattan i matten tack vare två powerplaymål i den första perioden hemma mot Brynäs. Efter en mållös mittperiod kunde hemmalaget göra både 3-0 och 4-0 i slutakten. Brynäs tappade därmed en möjlighet att haka på upp ur botten. Totalt såldes 10987 halsdukar inför matchen.

Highlights finns längre ner i artikeln

– Det är skönt så klart med tre poäng. Att få hålla nollan är extra skönt. Jag spelar ju inte så ofta, skrattade Leksands målvakt Axel Brage efter matchen.

– Målen är kampsituationer som vi förlorar. Vi behöver komma upp i intensitet i åkningen, sa Brynästränaren Peter Andersson inför den tredje perioden.

Leksands IF

• Har nu åtta segrar på de nio senaste matcherna.
  • Vann för första gången samtliga möten mot Brynäs under en och samma grundserie.
  • Axel Brage gjorde sin första start sedan den 30 december och var omutlig. Brage räddade samtliga 30 skott och höll nollan för första gången den här säsongen.
  • Carter Ashton gjorde sitt elfte, tolfte och trettonde mål för säsongen. Han har gjort dessa på 22 matcher.
  • Ashtons två första mål assisterades av Mattias Ritola som därmed nådde tio poäng för säsongen. Sex av dessa har kommit under de senaste sex matcherna.