Frölunda bröt sviten - vände till seger i slutperioden

25 februari 2021 21:40
#LHFFHC

Hemmalaget Luleå gjorde den första periodens enda mål 19 sekunder före paus. Den andra perioden hann bara bli 51 sekunder gammal innan 2-0 stod på tavlan. Efter 40 minuter stod det 3-1 men Frölunda knöt näven och gjorde 3-2 tidigt i slutperioden. Två snabba mål i mitten av perioden säkrade en 4-3-seger för gästerna.

– Det är frustration. Mest det. Vi har chanser att avgöra matchen tidigt. Framförallt i den andra perioden. Vi måste kunna spela en tredjeperiod utan att släppa in tre-fyra mål hela tiden, sa Erik Gustafsson till C More.

– Det är bra. Jag tycker att vi förtjänade vinna. Vi får belöning för allt slit. Det är en enorm insats, summerade Max Friberg matchen.

Luleå Hockey

• Har nu förlorat fyra av de fem senaste matcherna.
  • Tappade för andra matchen i följd en tvåmålsledning inför den tredje perioden till förlust efter 60 minuter.
  • Med kvällens mål tangerade Nils Lundkvist sin personbästa notering på elva fullträffar under en och samma säsong från förra säsongen.
  • Linus Klasen stod för tre assist ikväll. Han har nu gjort nio poäng (3+6) på de senaste fem matcherna.
  • Juhani Tyrväinen gjorde 1+1 poäng för andra matchen i följd.

Frölunda HC

• Bröt en fyra matcher lång förlustsvit.
  • Max Friberg stod för 1+2. Det är första gången sedan den 28 december som Friberg gör mer än en poäng i en match.
  • Theodor Niederbach firade sin 19-årsdag med att göra mål, hans andra för säsongen.
  • Mattias Norlinder gjorde sitt tredje mål för säsongen.
  • En spelare i Frölunda spelade mer än 20 minuter: Jesper Sellgren klockade 23:27 minuter.