Hemma
Leksand
LIF
Borta
Malmö
MIF

Åttonde raka gav Leksand tredjeplatsen

29 mars 2021 20:23
#LIFMIF

Snacka om att Leksand har hittat slutspelsformen - tre poäng mot Malmö innebar åttonde raka segern inför SM-slutspelet och därtill en tredjeplats i SHL. Det ger utöver bättre förutsättningar i slutspelet även en plats i Champions Hockey League kommande säsong.


Se highlights längre ner i artikeln.

Sagt om matchen

– Trevligt med poängligaledning antar jag, men viktigast är att vi vann. Hela laget har spelat bättre och bättre på sistone, både individuellt och som helhet. Förhoppningsvis tar det inte slut än, vi har en stor möjlighet inför slutspelet och måste ta oss an det. Vi får lite vila och tillbaka några spelare, kommenterade Leksands Marek Hrivik i C More.

– Ganska blekt. Jag tycker att vi har en stund i andra då vi spelar bra och får med oss powerplay, men vi gör inte mål och så släpper vi in mål i boxplay två gånger. Det är alldeles för dåligt. Självförtroendet med puck saknas, vi skvätter med den och då blir det jobbigt att spela, tyckte Malmös Johan Olofsson i C More.

Leksands IF

  • Matchen var grundseriens sista för Leksand, som redan inför matchen hade säkrat en topp fyra-placering och var på jakt efter en plats i CHL. Tre nya poäng och den åttonde raka segern blev resultatet, samt en tredjeplats i och med att Skellefteå förlorade mot Färjestad.
  • Leksands målskytte inleddes redan efter två minuter av Otto Paajanen, som satte sitt femte mål på sju matcher.
  • Marek Hriviks succésäsong med 50 poäng på 43 matcher inför kvällen gjorde att han fanns med i poängligatoppen i SHL. Ett ytterligare mål föll från hans klubba i kväll, vilket ger poängligaledning.
  • Två av Leksands mål kom i numerärt överläge.
  • Serien är nu färdigspelad för Leksand, som kan ladda om inför SM-slutspelet, där laget alltså går in i kvartsfinalspelet med hemmafördel i en eventuell sjunde och avgörande match. Plus åtta raka segrar och ett självförtroende på topp.

Malmö Redhawks

  • Efter en tung period med sjukdomar och förluster hade Malmö tappat farten i slutspelskampen. Matchen mot Leksand började på liknande sätt och slutade med ytterligare en förlust.
  • Blott sex mål på fem matcher var Malmös facit inför nedsläpp. I kväll blev det bara ett mål framåt.
  • Inför matchen var Malmö sämst i SHL i numerärt överläge, med en effektivtet på drygt 70 procent. Det blev ingen utdelning denna kväll i numerärt överläge.
  • Lagets poängbäste spelare den här säsongen är Pathrik Westerholm. Även om det inte blev några poäng mot Leksand står han på totalt 33 (6+27) poäng, snäppet före brodern Ponthus.
  • Malmö har två matcher kvar i grundserien denna vecka: Färjestad borta, Växjö hemma.