Carlsson firade 100 i Frölundas viktoria

4 februari 2021 21:28
#ÖREFHC

Sexpoängsmatchen mellan Örebro och Frölunda var jämn och spännande ända till 2-2 i början av tredje perioden. Då gjorde gästerna ett ordentligt ryck med tre raka mål på mindre än fyra minuter och åkte därefter av isen med tre poäng i en match där Patrik Carlsson gjorde sitt 100:e mål i SHL-karriären.

Highlights från matchen återfinns längre ner i artikeln.

– Det känns lite för lätt för dem att göra de tre snabba målen som de gör, det är för dåligt. Första två perioderna är det en jämna match och vi har lägen att leda. Tre skott på rad, sedan står det 2-5 och då är det tufft. Vi måste bli bättre på jämnheten i matcherna Det handlar om att göra rätt grejer, kommenterade Örebros Ludvig Rensfeldt i C More.

– Det var väl kul! Jag visste inte att jag var ett ifrån, bara att jag var nånstans där omkring. Lite pendlande spel i matchen, båda lagen blandar bra med lite sämre saker. När två jämna lag stångas lite så... men en helt okej match, tyckte Frölundas målskytt Patrik Carlsson i C More efter att han hade gjort sitt 100:e mål i SHL.

Örebro Hockey

• Örebro hade vunnit fyra av de fem senaste matcherna på hemmaplan. Efter fem bortamatcher på de sex senaste matcherna var närkingarna tillbaka på hemmais, men där tog det till slut tvärstopp poängmässigt.
  • Oliver Eklind gjorde Örebros första mål i matchen, vilket innebar att han nu har gjort poäng i fem raka matcher i SHL.
  • Offensivt är Örebro ett av seriens absolut målstarkaste lag. Matchens hårdaste målskott kom från Rodrigo Abols som direktskottbombade in 2-2 i början av tredje perioden.
  • I numerärt underläge var däremot Örebro sämst av alla lag i SHL inför den här matchen med 67,24 procent i effektivitet. Eftersom de samtidigt är ett av seriens mest utvisade lag blir det en mindre lyckad helhet. Frölunda gjorde ett mål på tre lägen i spel fem mot fyra.
  • En enda spelare hade över 20 minuters istod, närmare bestämt Robin Salo med 20:06 minuter.

Frölunda HC

• Tack vare tre snabba mål i början av tredje perioden gick Frölunda från 2-2 till 5-2 och avgjorde matchen. De fyra första målen från göteborgarna satt för övrigt i målvaktens klubbhandskryss.
  • Niklas Rubin i Frölundas mål var "bara" på 16:e plats med 90,66% räddningar. Mot Örebro hade han det stundals tufft, men räddade totalt 25 av 28 skott och vann matchen.
  • Frölunda är ett av SHL:s bästa lag på att teka och var tredje bäst inför nedsläpp, med Örebro snäppet bättre. I kväll vann Frölunda med 33-26 i tekningar.
  • Trots fjärdeplatsen i tabellen inför matchen var Frölundas poängbästa spelare Jan Mursak på plats 43 i SHL:s poängliga. Just Mursak saknades dock i kväll, han ersattes av Johan Sundström som blev målskytt i den tredje perioden.
  • Vi noterar också att Patrik Carlssons 1-2, hans tolfte fullträff för säsongen, innebar hans 100:e mål i SHL-karriären.