Linköping starkast i ångestmötet mot Malmö

30 januari 2021 17:34
#LHCMIF

Sexpoängsmatch var dagens underdrift i mötet mellan Linköping och Malmö, i kampen i tabellens nedersta region. Efter ett ryck med 3-0 i mittperioden kunde Linköping till slut segra med 6-3 efter två mål i tom bur i matchens slutskede.

Se highlights från matchen längre ner i artikeln.

– Oj, vi är där igen. Vi blandar och ger, åter igen. Bra första period, effektiva i andra, lite rädda att vinna i tredje. Men vi står här som segrare och det är jätteskönt, kommenterade Linköpings Markus Ljungh i C More.

– Vi fuskar med jobbet och spelar inte klart. Därmed får de långa anfall och enkla mål, där vi tjuvar lite i stället för att spela klart i försvarsspelet. Det är klart att man är lite ringrostig i första perioden, men det är ingen ursäkt. För det mesta så fuskar vi. De gör till och med mål i vårt powerplay. Det är för dåligt, kommenterade Malmös Emil Sylvegård besviket efter den andra perioden.

Linköping HC

• Efter en rejäl käftsmäll med 0-6 mot Skellefteå i torsdags var Linköping betydligt mer på hugget i dag. De tre poängen innebär att de åtminstone tillfälligt tar ett kliv uppåt i tabellen förbi Malmö, Brynäs och HV71.
  • Alexander Johansson som nu har spelat tre matcher i Linköping gjorde sitt andra mål för säsongen. Hans 2-1 via köksvägen (precis som hans första mål) gav laget ledningen i mittperioden. Därtill blev det två assist.
  • Spelet i numerärt överläge klickade åter igen för LHC, men i stället gjorde Patrik Lundh ett mål i numerärt underläge (!) via 3-1 på en kontring i mittperioden.
  • I slutet av matchen gjorde Linköping två mål i tom bur när Malmö jagade kvittering.
  • David Rautio inledde matchen i målet för Linköping, men ersattes av Niklas Lundström redan inför den andra perioden på grund av en kollision med en motståndare.

Malmö Redhawks

• Efter att inte ha spelat en match sedan den 9 januari, för tre veckor sedan, var nu Malmö tillbaka i hetluften igen.
  • Kanadensaren Matt Puempel gjorde sin första match i SHL och blev målskytt direkt i den första perioden. Han gjorde därefter ytterligar ett mål i den tredje perioden.
  • Efter att ha förlorat första perioden skottmässigt med 3-13 jämnade Malmö ut spelet i den andra perioden, 7-7 i skott. Dessvärre för skåningarna slutade perioden 3-0 i Linköpings favör.
  • Reduceringen till 2-4 för Malmö var lagets första fullträff i numerärt överläge mot Linköping den här säsongen.
  • I och med att bortalaget inte vann i mötet mellan Linköping och Malmö denna gång bröts sviten med två bortasegrar lagen emellan tidigare denna säsong.