IKO

Oskarshamn vinnare i händelserika fighten

28 januari 2021 21:25
#IKOLIF

Underhållning var knappast en bristvara i Be-Ge Hockey Center på torsdagskvällen. I sin hemmaborg tog Oskarshamn täten innan gästande Leksand kom tillbaka - men smålänningarna drog därefter i ytterligare en växel och kunde till slut stå som segrare med 6-3.

– Det är en bra insats från start till mål. Vi förtjänar att vinna den här matchen. De lyfter upp sig i den andra perioden, men över 60 minuter rakt igenom löser vi det här på ett väldigt bra sätt, sade Oskarshamns Rickard Palmberg.

IK Oskarshamn

• Max Veronneau fortsätter på sin fina form. På torsdagen noterades han för ytterligare poäng och har nu gjort fyra mål och tre målgivande passningar på sina åtta inledande matcher i Oskarshamn.
  • John Dahlström blev ensam tvåmålsskytt i hemmalaget.
  • Rickard Palmberg noterades å sin sida för två målgivande passningar.
  • Hemmalaget var solida i sitt boxplayspel och släppte inte in ett enda mål i den spelformen, inte ens under ett längre 3 mot 5-spel.
  • Brian Cooper spelade överlägset mest i hemmalaget - 25:41.

Leksands IF

• Carter Camper var på hugget och hade sex skott på mål på torsdagen.
  • Patrik Norén satte sitt första mål för säsongen när han reducerade till 2-1
  • Carter Ashton satte 2-2 och har nu gjort fem mål i Leksandströjan.
  • Forwarden Marek Hrivík och backen Matt Caito spelade exakt lika mycket - och också mest - 22:28 minuter.