Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Johanssons dubbel frälste Frölunda

16 januari 2021 20:12
#FBKFHC

För en vecka sedan vann Frölunda mot Färjestad. Idag möttes rivalerna igen, och även om Färjestad gjorde en stark insats var det bortalaget Frölunda som visade varför man är ett topplag genom att ta chanserna när de kom. Backen Filip Johanssons dubbla mål - båda satt i samma nätmaska! - i den andra perioden räckte för att vågskålen skulle tippa över till Frölundas fördel. Matchen slutade 1-3, Färjestads fjärde raka nollpoängare.


Sagt om matchen

– Vi blir lite påverkade av att få 1-1 och 1-2 tidigt i andra. Men jag tycker laget försöker idag och står upp för klubbmärket. Sen grinar det emot och så är det i hockey ibland, men vi är fast övertygande om att fortsätta jobba hårt för att vända på det, sa Färjestads pressade tränare Johan Pennerborn efter matchen.

– Det är kul att ha rekordet, helt klart. Man vill göra viktiga mål och det kändes som matchen stod och vägde så det känns bra så klart. Jag vet mina styrkor, och det är inte att jag är en utpräglad målskytt utan vill jobba vid sargen och framför mål, sa Joel Lundqvist om målet som nu innebär att han gjort 237 mål i Frölunda vilket är flest i historien.

Se highlights från matchen längre ner i artikeln.

Färjestad

  • Förlusten var den fjärde raka nollpoängaren för Färjestad.
  • Man har dessutom bara tagit en seger på sina åtta senaste matcher.
  • Två försök i powerplay resulterade i noll mål, och nu har Färjestad spelat över 40 minuter i rad utan mål i numerärt överläge.
  • Ett glädjeämne för värmlänningarna var i alla fall att skyttekungen Daniel Viksten gjorde säsongens 15:e mål.
  • Michael Lindqvist gick återigen poänglös av isen, för nionde matchen i rad. Det är hans längsta mållösa svit i Färjestad någonsin.

Frölunda

  • Frölunda tog tre poäng i Karlstad för första gången sedan oktober 2018.
  • När lagen möttes för en vecka sen höll Johan Mattsson nollan, idag var Niklas Rubin nästan lika tät - släppte bara ett mål mot sig och landade på 94,74 i räddningsprocent.
  • Efter 25 minuter och 13 sekunder utan utdelning i powerplay fick det vara nog. Filip Johansson bombade in 1-1 och bröt Frölundas mållösa PP-svit.
  • Nämnde Johansson gjorde två mål för andra gången den här säsongen, och mellan de två tvåmålsmatcherna hade han gått mållös i sex matcher.
  • Lucas Raymond hade en assist i kväll, vilket innebär att han nu haft fyra assist på de fyra mötena med Färjestad den här säsongen.