Frölunda malde ner Färjestad

9 januari 2021 17:46
#FHCFBK

Rivalmötet mellan Frölunda och Färjestad inleddes i högt tempo med chanser åt båda håll. Hemmalaget spräckte nollan dryg 13 minuter in i matchen och hann hänga 2-0 innan paus. 3-0 kom drygt fem minuter in i mittperioden. Färjestads inledde en forcering i början av slutperioden, men den kom av sig. Fler mål föll inte, även om hemmalaget skapade fler bra lägen.

– Det är alltid skönt att slå Färjestad. Vi är nöjda med första och tredje. Den andra var lite sämre, sa Frölundas Max Friberg till C More

– Första tio-tolv tycker jag ändå är helt okej härnere och vi har några skapliga chanser att göra ettan. Sedan tar Frölunda över, sa Färjestads tränare Johan Penneborn

Frölunda HC

• Studsade tillbaka till vinnarspåret direkt och har nu sex segrar de sju senaste matcherna.
  • Elmer Söderblom gjorde sitt första SHL-mål i karriären.
  • Max Friberg gjorde sitt tionde mål för säsongen.
  • Simon Hjalmarsson bröt en fem matcher lång mållös svit och gjorde sitt femte mål för säsongen.
  • Filip Johansson sköt mest: Åtta skott på mål.

Färjstad BK

• Har nu fyra förlsuter på de fem senaste matcherna.
  • Blev nollade för andra gången den här säsongen. Båda gångerna har detta skett på bortaplan
  • Henrik Haukeland räddade 40 av 43 skott.
  • Forne Frölundaspelaren Jacob Peterson sköt mest hos gästerna; Fyra skott på mål.
  • Jonathon Blum spelade mest av alla utespelare i matchen: 23:01 minuter.