IKO

Boxplayspecialistens mål gav Frölunda femte raka

3 januari 2021 19:49
#IKOFHC

Det var botten mot toppen i BeGe Hockey Center på söndagen. Hemmalaget Oskarshamn kom till matchen med 15 (!) raka förluster och bortalaget Frölunda med fyra raka trepoängare. Smålänningarna började piggt och hade 1-1 i mitten av matchen och fick spela powerplay. Men i stället för hemmaledning klev Mats Rosseli Olsen fram och dundrade in sitt andra boxplaymål för säsongen och fick vågskålen att tippa över till Frölundas fördel. Matchen slutade 2-5.

– Surt att börja året med en förlust, men vi gör många bra saker idag. Kampmässigt var det ett steg framåt jämfört med senast. Vi vet att vi gör mycket bra saker där ute, och match varannan dag så det är bara att ta hand om kropparna och sen är det dags igen, sa Oskarshamns lagkapten Jonas Engström efter 16:e raka förlusten.

– Första perioden tar vi inte med oss något från, men vi steppar upp ordentligt i andra och tredje. Vi har fyra kedjor som kan producera och alltid ger laget chansen att vinna. Är det någon kedja som går tyngre är det någon annan som steppar upp, sa Frölundas målvaktshjälte Niklas Rubin till C More efter matchen.

Oskarshamn

• Nej, det blev inget trendbrott - Oskarshamn fortsätter rada upp förluster i SHL-hockeyn.
  • Efter 15 raka powerplay utan utdelning (man gick till och med -1 på dessa 15 tillfällen) bröt Rickard Palmberg powerplayförbannelsen när han gjorde 2-3 i tredje perioden.
  • Markus Modigs 1-1-mål i andra perioden innebär att han nu står noterad för 2+2 senaste fyra matcherna.
  • Kim Rosdahl hade en assist och snittar därmed en poäng per match mot Frölunda den här säsongen (2+1).
  • Kanadensaren Max Veronneau debuterade för Oskarshamn.

• Frölunda tog femte raka trepoängaren i SHL-hockeyn och återtog därmed serieledningen från Rögle.
  • Mats Rosseli Olsen dubblerade sin målskörd i numerärt underläge, och han har nu gjort hälften av säsongens fyra mål i boxplay.
  • Assisten på 0-1-målet var första gången Patrik Carlsson gjorde poäng i BeGe Hockey Center sedan den 20 november 2009 (då han hade två assist för Leksand borta mot Oskarshamn).
  • Dessutom gjorde han senare under matchen säsongens tionde mål och slog därmed redan nu fjolårssäsongens notering på nio mål. Det var Carlssons 98:e SHL-mål och han närmar sig således smått magiska 100 fullträffar.
  • Niklas Rubin storspelade igen. Senast lagen möttes hade han 96,55 i räddningsprocent, och ikväll landade han på 92,86.