Nyförvärven hjälpte Linköping till viktig seger

26 januari 2021 21:48
#BIFLHC

Förra veckan värvade Linköping målvakten David Rautio, 35, och Alexander Johansson, 32. Båda debuterade mot Brynäs och båda var högst delaktiga i östgötarnas 5-3-seger. Rautio räddade 17 av 20 skott medan Johansson gjorde det viktiga 3-3-målet med sju sekunder kvar av andra perioden.

Se highlights längre ner.

– Känslan är inte bra naturligtvis. Första perioden är vår bästa där vi får mycket tryck framåt. Vi tappar någon procent ju längre matchen går. När de tar ledningen blir vi avvaktande och oroliga, sa Brynäs tränare Peter Andersson till C More.

– Första perioden hade Brynäs några bra lägen och vi kom inte riktigt upp till där vi vill vara. Från starten av andra tycker jag att vi är det bättre laget och tar en rättvis trepoängare, sa Linköpings nye målvakt David Rautio.

Brynäs IF

• Andra raka förlusten.
  • Hade ledningen tre gånger om (1-0, 2-1, 3-2), men lyckades alltså inte förvalta det.
  • Samuel Ersson startade för nionde matchen i rad. Mot Linköping räddade han 28 skott.
  • Oula Palve är utlånad från Linköping till Brynäs och mötte för första gången sina tidigare lagkamrater. Palve noterades för en assist i matchen.
  • Patrik Berglund gjorde säsongens tionde fullträff, och med det är han målbäst i Brynäs.

Linköping HC

• David Rautio var tillbaka i Linköpingsmålet. Han spelade i klubben mellan 2014 och 2016 och mot Brynäs blev det alltså seger direkt.
  • Alexander Johansson gjorde debut i Linköping. Han gjorde 3-3-målet och noterades för drygt 13 minuters istid.
  • Tyler Morley hade två assist och han har nu gjot fyra poäng på tre matcher i Linköping.
  • Precis som Brynäs Patrik Berglund gjorde Jarno Kärki sitt tionde mål – och med den fullträffen är han nu ensam etta i den interna skyttliga.
  • Elliot Ekmark gjorde karriärens första SHL-mål när han kvitterade till 2-2.