Målkalaset i toppmötet till förlängning

14 november 2020 20:29
#ORERBK

I en mycket svängig och ännu mer underhållande match mellan tvåan och trean i SHL var det till sist hemmalaget Örebro som drog det längsta strået, genom att vinna mot Rögle med 6-5 efter förlängning.

– Vi måste göra många saker bättre. Rögle spelade mycket snabbare än vi och vi hamnade på mellanhand i vårt presspel. De spelade snabbt och bra och var hela tiden intensiva. Vi måste upp i kampmomenten och läsa spelet bättre när vi ska göra vad, sa Örebros tränare Niklas Eriksson i C More inför period 3.

– Vi spelade bra och hade oflyt med studsar och domslut. Vi kämpade hårt och tog oss tillbaka i matchen, men det är vad det är. Alla spelare jobbade hårt för att hålla fokus, vi vinner och förlorar som ett lag, kommenterade Rögles tränare Cam Abbott efter matchen.

• Robin Kovacs inledde målskyttet i matchen i powerplay. Målet innebar att han gjort mål i fyra raka matcher och att han är uppe i totalt sju.
  • Skotten förlorades totalt med 23-41 från Örebros sida, men effektiviteten med sex mål framåt imponerade.
  • Tekningarna vanns med 30-26.
  • En läcker passning framför Rögles mål gav Kristian Näkyvä möjlighet att sätta säsongens första mål, i hans tredje match i återkomsten efter canceroperationen. Det blev därtill en assist i dag.
  • Rodrigo Abols blev med säsongens femte fullträff matchvinnare med 6-5 i förlängningen, i spel fyra mot tre. Han styrde in ett slagskott från distans.

• Daniel Zaar var inblandad i mycket den här matchen och noterades för två poäng, ett mål och två assist.
  • Rögle vann skotten i första perioden med 12-8, men förlorade den med 0-2 målmässigt.
  • Den andra perioden vanns med klara 15-5 i skott, och målen 3-1 matchade det övertaget.
  • Taylor Matson gjorde sitt andra mål för säsongen när han satte 3-3 i mittperioden. Även det förra målet kom mot just Örebro.
  • Rögle kvitterade matchen tre gånger och hade lägen att avgöra, men fick trots det nöja sig med en poäng den här gången.