Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Hattrickhjälten Forsberg bröt Luleås svit

24 november 2020 21:33
#HV71LHF

Luleå kom till sista matchen på sin bortaturné med sex av sex poäng, men mot HV71 tog sviten slut. Smålänningarna gick upp till 4-0 via bland annat hattrick av Fredrik Forsberg och till slut blev det en klar seger för smålänningarna. Matchen slutade 5-1 till HV71 som tog fjärde raka hemmasegern.


Sagt efter matchen

– Det var viktiga och sköna poäng! Jag tycker vi gör en helt okej match, vi släpper till mycket skott, men det är mest backskott utifrån där Hugo (Alnefelt) får bra hjälp. Vi har ett grymt skickligt lag, många som kan både spela fram och göra målen. Vi litar på spetsen vi har, och tar ett steg framåt idag. Det är inte så ofta det händer, det är grymt kul att få utdelning och speciellt när vi får vinna matchen också, sa HV71:s tremålsskytt Fredrik Forsberg om matchen och målen.

– Vi förlorade mot ett effektivare lag idag. Jag tycker att vi är spelförande i tre perioder, men hockey går ut på att göra mål och de gör fem och vi gör ett. Det är inte kul att förlora, speciellt inte matcher där man känner att man är bättre, tyckte Luleås assisterande tränare Henrik Stridh.

HV71

  • De senaste sju matcherna har både Johannes Kinnvall (1+0 idag) och Alexander Bergström (0+2 idag) stått för hela 11 poäng.
  • Fredrik Forsberg gjorde SHL-karriärens andra hattrick - första gången var 15 oktober mot Malmö.
  • Oskar Olausson (född 2002), gjorde sitt första mål i SHL när han satte 3-0 i andra perioden: "Sjukt overkligt, svinkul! Jag blev så glad att jag inte visste var jag skulle ta vägen", sa debutmålskytten.
  • Efter ett långt coronauppehåll och sedan förlust i återstarten blev det tre efterlängtade poäng för HV71 som därmed närmar sig lagen på rätt sida slutspelsstrecket.
  • Christoffer Törngren hade en - väldigt vacker - assist i sin 300:e SHL-match.

Luleå

  • Linus Klasen blev målskytt och har nu fem poäng (2+3) senaste fem matcherna.
  • Luleå saknade lagkaptenen, interna poängligaledaren och den spelaren i hela SHL med mest speltid, Erik Gustafsson. I hans frånvaro fick Eddie Larsson chansen i backpar med Victor Berglund och den förre Linköpingsbacken stod för en assist.
  • Victor Berglund hade två assist i säsongens första möte med HV71, ikväll kom en assist till.
  • Oscar Engsund sköt mest ikväll, sex skott på mål.
  • Det var första gången den här säsongen Luleå släppte in fem mål, och det var dessutom säsongens hittills största förlust för norrbottningarna.