Holös frälste Linköping mot Brynäs

1 oktober 2020 21:59
Efter Match

Gästande Brynäs inledde målskyttet men det var hemmalaget Linköping som gick till paus med ledningen. Tre mål av Gävlelaget i mittperioden svängde matchen till deras fördel men ett furiöst powerplay från hemmalaget gav 4-4 efter full tid. Jonas Holös frälste sedan Linköping på förlängning: 5-4

– Det är jätteviktigt. Det är vår första vinst. Vi försööker hålla pucken i laget. De första som gör misstag är ofta de som förlorar. Till slut får man ett läge, sa Linköpings Jonas Holös.

– När vi har 4-2 tycker jag att vi kontrollerar det. Det är svårt att försvara sig över tid i boxplay. Jag tycker att vi bjuder tillbaka dem. Det känns sådär, sa Brynäs tränare Peter Andersson.

Linköping HC

• Tog säsongens första seger och bröt även en tre matcher lång förlustsvit mot Brynäs.
  • Jonas Junland gjorde sitt första mål sedan hemkomsten från Lausanne förra säsongen.
  • Patrik Lundh gjorde mål i andra raka matchen.
  • Linköping hade fyra spelare med fyra skott på mål; Junland, Oula Palve, Niko Ojamäki, Petteri Nikkilä och Broc little. Samtliga gjorde minst en poäng ikväll.
  • Markus Ljungh stod för två assist. Han har totalt fyra på tre matcher.

Brynäs IF

• Gjorde tre mål på sex skott i den andra perioden.
  • Patrik Berglund gjorde sitt tredje mål för säsongen och nätade för andra matchen i följd.
  • Jonathan Sigalet gjorde 1+1 ikväll. Han har nu 1+2 den här säsongen har har gjort poäng i två raka matcher.
  • Jaedon Descheneau stod för två assist och har nu gjort poäng i samtliga tre matcher, 1+4.
  • Simon Bertilsson noterades för två assist. Han spelade också mest av alla hos gästerna: 25:40 minuter.