Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs vann målfesten - Molin avgjorde i förlängning

29 februari 2020 21:20
#HV71BIF

Elva gjorda mål, ledning vid fem olika tillfällen och ett avgörande i förlängningen. Mötet mellan HV71 och Brynäs innehöll exakt allt och sista ordet gick till Emil Molin som håller Gävlelagets slutspelshopp vid liv.


Sagt om matchen

– Det är surt att vi tappar det här. Vi har en 4-2-ledning, då är det dåligt att tappa två poäng igen mot Brynäs, menade HV71:s Johannes Kinnvall i intervju med C More.

– Jag tycker att vi visar bra moral. Vi kommer tillbaka... ja, jag vet inte hur många gånger i matchen! Vi tar med oss den här segern och bygger vidare på det, kommenterade Brynäs matchvinnare Emil Molin i C More.

HV71

– Ledning vid tre olika tillfällen, ändå fick HV71 se sig besegrade i Kinnarps Arena. Det här var andra gången på kort tid som HV71 tappade ledning till förlust efter ordinarie tid mot just Brynäs.

– Ett glädjeämne för kvällen var annars Jönköpingslagets powerplay. Inte mindre än fyra gånger slog HV71 till i spelformen, alla fyra målen kom dessutom i mittenakten.

Lias Andersson gjorde ett av dessa och behåller sin fina form. Sedan återkomsten till HV71 har Andersson spelat nio matcher, gjort tre mål och fyra assist.

– Även Martin Thörnberg skrev in sig i målprotokollet och veteranen går mot ännu en säsong med över tio gjorda mål.

– Poängbäst i HV71 var Johannes Kinnvall. Den poängstarke backen fanns med i förararbet till det mesta och noterade tre assist.

Brynäs

– Emil Molin satte punkt för en makalös målfest. Med sin soloprestation, uppåkning och distinkta skott i förlängningen såg Molin till att skjuta 6-5 till Brynäs.

– Gävlelaget hade innan dess haft ledningen vid ett tillfälle i matchen, det i den första perioden. Då hette målskytten Greg Scott, som senare visades ut med ett matchstraff.

Oscar Birgersson utjämnade för Brynäs i mittenakten, tillbaka i spel efter att ha suttit av just Scotts utvisning. Målet var Birgerssons allra första i SHL.

– När Brynäs två gånger om hämtade ikapp till kvittering i slutperioden var det genom ingen mindre än Jacob Blomqvist, som agerade ovan dubbel målskytt.

Anton Rödin hade en stor kväll och noterade otroliga fyra assist i skymundan av alla mål.