LHF

Einar Emanuelsson sköt segern till Luleå

25 januari 2020 20:56
#BIFLHF

Einar Emanuelsson, 22, fortsätter att leverera. Luleåforwarden gjorde både 1-1 och 2-1 när Luleå besegrade Brynäs för tredje gången den här säsongen. Emanuelsson har därmed gjort fem matchavgörande mål, vilket är bäst av samtliga spelare i ligan. Juhani Tyrväinen fastställde slutresultatet till 3-1.

Sagt efter matchen

– En jämn match som kan gå åt båda hållen tycker jag, sa Brynäs Emil Molin till C More.

– En jämn match där vi får vara nöjda med tre poäng. Brynäs är duktiga i vår zon och skapar en del lägen, men vi har två duktiga målvakter, sa Luleås tvåmålsskytt Einar Emanuelsson till C More.

Brynäs IF

• Tränaren Ove Molin var sjuk och därför tog Andreas Dackell, strategisk rådgivare, plats i båset.
  • Anton Rödin förlängde sin poängsvit. Han har nu gjort poäng i nio raka matcher.
  • Jonathan Sigalet hade mest speltid i Brynäs, 21 minuter och 52 sekunder.
  • Greg Scott var företagsam. Han gjorde Brynäs enda mål och hade också sju skott på mål.
  • Brynäs har förlorat samtliga tre matcher mot Luleå den här säsongen.

Luleå Hockey

• Joel Lassinantti byttes in efter första perioden och efter endast fem minuter på isen räddade han en straff från Victor Söderström.
  • Einar Emanuelsson var Luleås stora hjälte med två mål.
  • Emanuelsson har gjort fem matchavgörande mål, vilket är bäst i ligan.
  • Juhani Tyrväinen gjorde ett mål och två assist och toppar nu den interna poängligan.
  • Erik Gustafsson fick som vanligt stort förtroende. Luleåbacken spelade 26:20.