Linköping bröt den långa förlustsviten

21 januari 2020 21:34
#HV71LHC

47 dagar. Så länge hade Linköping väntat på en seger, men efter tio raka förluster fick östgötarna till slut jubla. LHC vann rivalmötet mot HV71 tack vare tre mål i den tredje perioden. För Jönköpingslaget var det här femte raka förlusten.

Sagt efter matchen

– Två lag med lite sämre självförtroende möts. Vi tappar lite enkla puckar och vi kommer inte in med så bra fart, sa HV71:s Christoffer Törngren efter första perioden.

– Otroligt skönt. Vi har gjort oss förtjänta av det här den sista tiden. I tredje perioden får vi målen i bra lägen. De pressade bra i början. Förhoppningsvis släpper det nu. Det var lite slutspelkänsla efter segern, sa Sebastian Karlsson till C More.

• HV71 är ligans näst bästa lag i första perioden, men mot Linköping låg Jönköpingslaget under med 0-1 och hade bara tre skott på mål efter 20 spelade minuter.
  • Linus Sandin gjorde sitt tionde mål för säsongen och är därmed tvåa i den interna skytteligan, bakom Simon Önerud.
  • Johannes Kinnvall spelade mest i HV71 – 24:05.
  • Det här var 100:e grundseriematchen mellan klubbarna. HV71 har 45 segrar medan LHC nu är uppe i 49 vinster. Sex matcher har slutat oavgjort.
  • HV71 har tagit fler poäng borta (27) än hemma (25) den här säsongen.

Linköping HC

• Robin Johansson gjorde mål i premiären. Därefter gick han mållös från 27 raka matcher, men mot HV71 bröt han måltorkan.
  • Även Sebastian Karlsson hade väntat länge på att göra mål. Senast han gjorde mål var den 21 september.
  • Henrik Törnqvist hade två assistpoäng mot HV71 och har nu gjort poäng i fem raka matcher.
  • Det här var Linköpings andra trepoängare på bortaplan den här säsongen.
  • Efter tio raka förluster bröt Linköping sin förlustsvit och går därmed förbi både Oskarhsman och Leksand i tabellen. Östgötarna har dock spelat en match mer än bottenkonkurrenterna.