Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Vilken vändning, Leksand!

18 januari 2020 20:22
#IKOLIF

Det var definitionen av en sexpoängsmatch i Be-Ge Hockeycenter den här lördagen när Oskarshamn (12:a) tog emot Leksand (14:e). Inför den tredje perioden talade allt för hemmalaget som ledde med 2-0. Då kom Leksand ut som ett helt nytt lag och vände till seger 3-2.


Sagt efter matchen

– Det är klart att det grinar emot i sista. Jag tycker vi har tillräckligt många chanser som vi inte tar vara på. Vi blir lite små, men jag tycker inte vi har den riktiga edgen som vi hade i torsdags, så det blir en lite annan typ av match, summerade Oskarshamns tränare Håkan Åhlund matchen.

– Varje match är som en slutspelsmatch, så det var otroligt skönt. Vi har skapat otroligt mycket i många av de senaste matcherna, så vi har fortsatt tro på det och pushat varandra, sa Leksands segerskytt Fredrik Forsberg.

Oskarshamn

Leksand

  • Janne Juvonen stod för åttonde matchen i rad och var, precis som i de tidigare sju matcherna, magisk. Finländaren hade 93,33 i räddningsprocent - vilket faktiskt var en av de sämre noteringarna under dessa åtta matcher.
  • Efter fem matcher utan mål i PP ställde Leksand upp med tre backar i sitt första powerplay ikväll: Daniel Gunnarsson, Jonas Ahnelöv, Mattias Karlsson tillsammans med Jon Knuts och Martin Karlsson.
  • Och det kanske var på goda grunder? Leksands två första mål gjordes nämligen av just backar.
  • Fredrik Forsberg blev segerskytt när han kontrade in 3-2, och bröt därmed en tio matcher lång svit av mållösa matcher.
  • Leksand tog första trepoängaren sedan 28 december.