RBK

Leksand vände i tredje perioden

30 november 2019 18:08
#LIFRBK

Leksand var på väg mot en sjätte raka förlust, men de stod för en stark vändning mot Rögle i den tredje perioden. Dalalaget gjorde två mål inom loppet av en minut och 33 sekunder och Ängelholmslaget orkade inte resa sig efter det.

Sagt efter matchen

– Förbannat skönt. Det har varit tungt här ett tag. Skönt att göra det på hemmaplan också, sa Leksands Mattias Ritola till C More.

– Vad ska man säga? Vi är besvikna. Vi kom inte ut med rätt fokus i tredje, och det startade redan i andra perioden, sa Rögles tränare Cam Abbott.

Leksands IF

• Efter ungefär 7,5 period utan Leksandsmål bröt Daniel Gunnarsson dalalagets måltorka.
  • Mattias Ritola var poänglös i fyra matcher, men hade två assistpoäng mot Rögle.
  • Leksand sköt 13 skott på mål i den tredje perioden.
  • Marek Hrivík gjorde 2-2 på straff och därmed bröt han sin svit på tio raka matcher utan mål.
  • 3-2-målskytten Jonas Ahnelöv är tvåa i den interna poängligan med tre mål och sex assist.

Rögle BK

• Efter 19 mållösa matcher har Anton Bengtsson gjort två mål på de fyra senaste matcherna.
  • Nils Höglander har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Samuel Johannesson gjorde sin första SHL-poäng.
  • Rögle hade bara ett skott på mål i tredje perioden.
  • Kodie Curran spelade 23 minuter och 45 sekunder, mest av samtliga spelare på isen.