Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

Nykomlingens trendbrott - Oskarshamn vann i Engströms återkomst

23 november 2019 18:15
#IKOFBK

Jonas Engström var tillbaka i blåstället, då satte Oskarshamn stopp för sin fyra matcher långa förlustrad. Hemma mot Färjestad tog nykomlingen dubbel revansch och firade tre mycket värdefulla poäng.


Sagt efter matchen

– Vi måste inse allvaret, kampen som utkämpas över hela banan över 60 minuter. Där slår vi Färjestad idag och då vinner vi matchen. Och så kommer det att vara hela säsongen. Vi vet vilket jobb som vi måste lägga ner, resonerade nyförvärvet Jonas Engström i intervju med C More.

– Oskarshamn var värda att vinna. De spelade bra. Vi tog väldigt många utvisningar och det slutade inte efter första eller andra perioden, utan det fortsatte, summerade Färjestads Linus Johansson i C More.

Oskarshamn

– Den stora snackisen på förhand var Jonas Engström. Forwarden och de senaste säsongernas lagkapten var tillbaka i Oskarshamn - och blev en vinnare direkt. Engström klev rakt in i förstakedjan och noterade 22:35 i istid.

Tex Williamsson gjorde en stor insats mellan stolparna och stoppade 25 av 27 skott.

– Senast som Oskarshamn hade mött Färjestad blev det förlust med värsta tänkbara siffror - 0-12. Därför var 3-2-vinsten på hemmais en riktig moralhöjare för nykomlingen.

– Duon med Johannes Salmonsson och Simon Despres spelade huvudroller i segern. Båda spelarna svarade för varsitt mål och varsin assist, Despres med segermålet i öppen målbur.

– Vinsten satte punkt för Oskarshamn negativa trend med fyra raka förluster.

Färjestad

Michael Lindqvist fortsätter att hitta rätt i match efter match. Reduceringen 22 sekunder från slutet innebar forwardens tionde fullträff - och Lindqvist är nu uppe i ensam ledning i skytteligan.

– Även Jonathon Blum var tongivande i förlustmötet. Backen spelade hela 24 minuter, låg bakom Martin Johanssons 1-1-mål och har nu gjort tolv assist.

– Nämnde Martin Johansson slog alltså till i matchen och har nu tre mål på kontot denna säsong.

– Detta var Färjestads tredje förlust på de sex senaste matcherna. Samtliga har kommit på bortais.