Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Friberg bröt måltorkan i Frölundas bortavinst

23 november 2019 18:45
#LHCFHC

Ungtuppen Lucas Raymond banade väg med dubbla fullträffar i svårspelade Saab Arena. Max Friberg satte sedan punkt borta mot Linköping, en seger och tre poäng som tar Frölunda tillbaka till förstaplatsen.


Sagt om matchen

– Ännu en hård match, det kommer bara att vara sådana framöver. Vi är redo för det och kommer att kämpa. Vi spelar en stabil match så här långt, det behöver vi fortsätta med, kommenterade Linköpings Joe Whitney för C More i den andra periodpausen.

– Det är en bra hockeyperiod. Ganska intensivt och många utvisningar, full fart och kul att spela, analyserade David Printz i C More efter den första perioden.

Linköping

– Joe Whitney slog till med säsongens fjärde mål, men det var också enda gången som östgötarna fick jubla denna lördag.

– Såväl Broc Little som Andrew Gordon hade sina chanser. Men radarparet fick se sig själva gå poänglösa, i Littles fall för första gången sedan 26:e oktober.

– Inför matchen stod Linköping med en fin formkurva, inte minst i hemmaborgen där laget hade tre raka vinster.

Jonas Gustavsson var en av de hemmaspelare som kom undan med bäst betyg. Målvakten höll under stora delar av matchen siffrorna nere och svarade för 35 räddningar, flera av dem riktigt avancerade.

– Då Oskarshamn samtidigt vann skiljer det nu endast en poäng ner till kvalplats för Linköpings del.

Frölunda

– Äntligen fick han jubla! Efter ett strålande SM-slutspel krönt med vårens guld har Max Friberg haft det tyngre denna höst. Med sitt 1-4 i öppen kasse kom säsongens första mål för forwarden, som även har noterat sju assist.

– En som såg till att tredubbla sitt målkonto var Lucas Raymond. Den 17-årige supertalangen svarade för två mål i vinsten, Raymons andra och tredje fullträff för hösten.

– Tredje målskytt för dagen var Samuel Fagemo, som även fanns med som framspelare till Raymonds 0-1-mål.

– Noterbart var att matchen var ovanligt snäll, med totalt endast tio utvisningsminuter. Fyra av dessa kom från Frölunda.

– Göteborgarna är nu tillbaka i serieledning, detta tack vare segern över Linköping. Med sina 41 poäng tar Frölunda klivet förbi Örebro och upp på förstaplatsen.