Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Ersson stängde igen - Brynäs nollade Malmö

23 november 2019 18:25
#MIFBIF

Brynäs är tillbaka på segerspåret efter vinst borta mot Malmö. En dominant Adam Brodecki spelade fram till båda målen samtidigt som Samuel Ersson stoppade allt, något som innebar målvaktens första SHL-nolla.


Sagt om matchen

– Vi får inte riktigt fast puckarna därnere tycker jag, de sätter bra forecheck med många man. Vi har haft lite strul med uppspelen. Vi måste ha bättre kvalitet på det vi gör i powerplay. Tanken är där, men utförandet för dåligt, kommenterade Malmös Lars Bryggman i C More.

– Det har varit på gång ett tag! Vi börjar att hitta formen, det är så här vi ska lira om vi ska ha chans på poäng. Det är så jäkla kul att vinna, varför ska man inte sträva efter att göra det?, förklarade Samuel Ersson i C More.

Malmö

– Det ville sig inte för rödhökarna. Efter en blek första period (6-18 i skott) lyfte sig Malmö och skapade en hel i offensiv väg - men utan att komma närmare än en ribbträff.

Fredrik Händemark var den spelare som försökte allra mest. Sex skott på mål blev det för lagkaptenen.

Lars Volden var annars den Malmöspelare som stod allra mest, med totalt 32 räddningar. Burväktaren var en säker sista utpost och höll stundtals på egen hand laget kvar i matchen.

– Målvakten stoppade bland annat en straff i den första perioden.

– Förlusten var Malmös femte på elva spelade hemmamatcher.

Brynäs

– Med karriärens allra första SHL-nolla var Samuel Ersson en riktig matchvinnare för sitt Brynäs. Målvakten landade på 25 räddade skott, flera av dem kvalificerade.

– Målen gjordes av Tomi Sallinen och Jaedon Descheneau, i den första respektive andra perioden.

– I skymundan av Ersson och de båda målskyttarna lös Adam Brodecki starkt i novembermörkret. Forwarden hade ett finger med i spelet bakom båda målen och noterade två assist, men det hade mycket väl kunnat bli ännu fler poäng från Brodeckis klubba.

Greg Scott hade strafförsöket som stoppades i den inledande perioden.

– Brynäs fortsätter att blanda vinster med förluster, något man nu gjort sex matcher i följd. På torsdag finns chansen att ta en andra rak seger - hemma mot Linköping.