Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Färjestad
FBK

Rissanen visade vägen - Örebro vann toppmötet

31 oktober 2019 21:50
#ÖREFBK

Redan i det första bytet låg han bakom Marcus Weinstocks ledningsmål. I den andra perioden sköt Rasmus Rissanen själv segermålet. Backen var en gigant när Färjestad kördes över, en vinst som ger Örebro Hockey andraplats i tabellen.


Sagt efter matchen:

– Så klart jättebra. Jag tycker att vi spelar bra hockey och vi är stabila, vi har ett jättebra grundspel som alla litar på. Det är kul med hockey just nu!, summerade Örebrokaptenen Christopher Mastomäki i C More.

– Vi ger oss inte själva chansen att utmana här ikväll. Jag är besviken att vi inte kan bjuda upp bättre. Sen ska vi inte ta något från Örebro. De starkare idag, bättre idag och lite hetare i närkampsspelet idag, kommenterade Färjestads tränare Johan Pennerborn för C More.

Örebro Hockey

Rasmus Rissanen var mannen för kvällen i Behrn Arena. Efter att ha testats på uppvärmningen bestämdes det att den slitna backen skulle spela - och som han gjorde det.

– Assist till 1-0, målskytt i samband med 3-0 och inne på lagets samtliga fem mål. Rissanen spelade huvudrollen för Örebro och med sina +17 toppar han hela SHL.

– Även Marcus Weinstock visade form och var den som banade väg för Örebrovinsten. Veteranen fångade tidigt upp en sargretur, från just Rissanen, och slog på studs dit 1-0 efter 31 sekunders spel.

– Målvakten Dominik Furch fortsätter att spela matcher och vinna matcher. Vinsten ikväll var Furchs nionde på 13 försök.

– Örebro Hockey är nu uppe på andra plats och lever verkligen upp till epitetet lag. Mot Färjestad skrev hela tolv namn in sig i poängprotokollet.

– Unge Linus Öberg slog till med karriärens allra första SHL-mål.

Färjestad BK

– Backtalangen Albert Johansson var ett ljus i förlustmötet. Johansson spelade nästan 14 minuter, var delaktig i mycket och hade hela sex skott på mål. Mest i hela matchen.

– En annan ungtupp som tar stora steg framåt är Carl Jakobsson. Forwardens reducering i slutperioden innebar mål för tredje gången på de fyra senaste matcherna.

Victor Ejdsell höll även han sin målsvit vid liv. Nätrassel tre fighter i rad nu för nyförvärvet.

– Trots förlusten är Färjestad fortfarande starkast offensivt i hela SHL, 61 mål gjorda. I tabellen däremot föll värmlänningarna till plats fem.