Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Tvåsiffrigt och historisk seger för Färjestad

5 oktober 2019 18:10
#FBKIKO

Färjestad körde över Oskarhsamn och vann till slut med 12-0, vilket är nytt klubbrekord i SHL-sammanhang för FBK. Efter första perioden stod det 7-0 och det var första gången på drygt 15 år som ett lag gjorde sju mål i första perioden i SHL. Färjestad har nu fem vinster på de sex senaste omgångarna medan Oskarshamn har fyra raka nederlag.


Sagt efter matchen:

– Vi har pratat länge om att göra en bra match över 60 minuter. Trots att det rinner iväg i första håller vi i det i 60 minuter tycker jag. Jag tror det släpper mycket från många axlar i vårt lag i dag, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

– Jag vet inte vad man ska säga. Det är inte alls bra. I de två, tre första bytena följer vi planen. Efter 1-0-målet går all luft ur oss ser det ut som. Lite flykbeteende. Vi lämnar målvakten själv i sex av de sju målen, sa IKO:s lagkapten Johan Alm till C More efter första perioden.

Färjestad

  • Färjestad hade skjutit åtta skott på mål efter 12.30 och sex av dem gick i mål.
  • Färjestad vann första perioden med 7-0. Senast ett lag gjorde sju mål i en förstaperiod i SHL var drygt 15 år sedan, i mars 2004, då HV71 gjorde det på Modo.
  • Aldrig tidigare har Färjestad vunnit med tolv mål i SHL-sammanhang.
  • Michael Lindqvist gjorde flest poäng i matchen, två mål och två assist.
  • Arvid Holm höll karriärens första SHL-nolla när han räddade 17 skott.

Oskarshamn