Stark förstaakt bäddade för Skellefteåseger i Småland

21 september 2019 20:40
#VLHSKE

Tre fullträffar i den första perioden bäddade för att Skellefteå AIK kunde inkassera sin tredje seger för säsongen. Västerbottningarna tryckte tillbaka Växjö Lakers och kunde till slut vinna med klara 1-4 i Vida Arena.

Sagt efter matchen:

"Otroligt besviken. Vi var väldigt tyngda idag. Skellefteå kom ut bra men jag tycker att vi också hade ett antal chanser att komma in i den här matchen. Vi får chansen i ett fem minuter långt powerplay men vi kastar bort det", Sam Hallam, Växjö Lakers.

Växjö Lakers

• Pontus Holmberg noterades för sin första fullträff för säsongen.
  • Emil Pettersson hade fyra skott på mål under lördagen.
  • Fredrik Karlström och Roman Horák, som assisterade till Holmbergs mål, gjorde sina respektive andra assist för säsongen.
  • Växjö står fortfarande utan poäng efter fyra spelade matcher.

Skellefteå AIK

• Pontus Widerström åkte på ett matchstraff efter en late hit mot Peter Andersson. Skellefteå klarade dock av det fem minuter långa numerära underläget.
  • Niclas Burström tillhörde Växjö Lakers så sent som förra säsongen. På lördagen gav han Skellefteå ledningen mot sin gamla klubb.
  • Skellefteås tre fullträffar i den första perioden bäddade för segern på lördagen.
  • Joakim Lindström stod för tre målgivande passningar.
  • Västerbottningarna var 100%-iga i sin powerplaystatistik, med två mål på två försök.