Engström frälste Oskarshamn

29 mars 2019 22:35
Tre jublande Oskarshamnsspelare i blåa tröjor
#IKOTIK

Det var en maratonmatch senast lagen möttes. Då krävdes fem perioder för att få ett avgörande. Även i fredagens möte gick matchen till förlängning och väl där avgjorde kapten Jonas Engström med sitt 3-2-mål vilket gav 1-1 i matcher.

Den månghövdade publiken bar fram sitt Oskarshamn som öppnade furiöst, men utan att skapa några riktigt farliga målchanser. En bit in i perioden mattades hemmatrycket en aning och Timrå kunde jämna ut spelet. Den första perioden bjöd på några chanser åt vardera håll - men inga mål. Båda lagens målvakter spelade förtroendeingivande och lagen gick till pausvila med ställningen 0-0.

– Det var ganska bra spel, jag fick själv en chans som tyvärr gick över. Atmosfären är bra, det är fullsatt och kul att spela. Hoppas vi vinner för publiken, sa Oskarshamns Alex Hutchings till C More efter första perioden.

Hemmalaget tog över alltmer i den andra perioden och skapade ett gäng goda chanser mot Niklas Svedberg och till slut kunde inte ens han stå emot. Han lämnade retur på ett backskott och hamnade lite ur position, och då rakade Joakim Hillding in ett skott från snäv vinkel till 1-0. Det var ytterst nära 2-0 när Markus Modigs sköt ett skott som Svedberg släppte ännu en retur på, men när Filiph Engsund bara skulle stöta in pucken stördes han tillräckligt för att pucken skulle gå i stolpen. Närmare än så är svårt att komma, men Hilldings mål blev periodens enda.

– Jag blev lite fasthållen, men ville ha returen. Det var skönt att den gick in, sa Hillding om målet.

Sen Timrå-kvittering igen

Oskarshamn trummade på i tredje perioden och såg ut att gå för ett andra mål, men som så ofta när utdelningen uteblir var det motståndaren som utnyttjade läget. Från ingenstans kom Timrås kvittering när Rickard Palmberg vann en tekning i offensiv zon till Henrik Törnqvist som kyligt passade Johannes Kinnvall, vars skott räddades av Christoffer Rifalk men inte bättre än att Filip Hållander kunde trycka in returen. Med mindre än fyra minuter kvar fick hemmalaget powerplay, och utnyttjade det. Jonas Engström snappade upp en retur och drog pucken iskallt i sidled vilket gav öppet mål och 2-1. De flesta trodde nog att det skulle räcka till seger, men precis som i första matchen kvitterade Timrå sent. Med 40 sekunder kvar kastade Anton Wedin in en puck från bakom förlängd mållinje som tog på en Oskarshamnsback och in i mål till 2-2 vilket innebar förlängning för andra matchen i rad.

– Det var det första bra jag gjorde i dag, så det var skönt att få in kvitteringen, sa en självkritisk Wedin efter sitt kvitteringsmål.

Kaptenen klev fram

I förlängningen var det Timrå som började klart bäst och skapade ett par jättelägen tidigt. Till skillnad från matchen i onsdags blev förlängningen inte speciellt lång. Oskarshamns kapten Jonas Engström klev nämligen fram och avgjorde. Joakim Hillding vann pucken djupt ner i offensiv zon och spelade via en fin liten vrickning av Nicklas Heinerö upp till Engström som hittade en lucka över axeln på Svedberg och frälste hemmapubliken och kvitterade matchserien.

– Grymt, det var vår tur att vinna. Vi laddade om och spelar vårt spel. Det gäller att våga och det var skönt att det bar frukt. Det kan bli en lång och rolig matchserie! sa en mycket nöjd Engström efter matchen.