Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

HV71 övertidsvann i Karlstad

22 mars 2019 22:50
#FBKHV71

Kampen mellan Färjestad och HV71 blev tät och jämn - och behövde mer än 60 minuters hockey. På övertid kunde Robin Figren skicka in segermålet i powerplay och gästerna vann med 2-1.


Inför matchen tog hemmalaget Färjestad emot priset för lagets serieseger i en ceremoni med SHL. Och när spelet kom igång tog man också tag i taktpinnen inledningsvis och hade ett tag 6-3 i skottförsök. Men skotten på mål skrevs bara till 2-0. HV71 fick inte sitt första skott på mål förrän efter knappt 16 minuters spel och efter 20 minuter stod det 6-3 skott på mål för hemmalaget. Chanser saknades dock inte och båda målvakterna fick bekänna färg under den första perioden. Måltavlan visade dock 0-0.

– Det är roligt. Det är bra kamp. Bra tryck. Och det är mycket vilja ute på isen. Alla vill och är taggade för slutspel. Det är inte så mycket ordnat spel, sa gästernas Martin Thörnerg till C More i paus.

Tätare mittperiod

Gästerna spelade upp sig i mittperioden och kampen hårdnade lagen emellan. Skrämytslingarna duggade tätt under spel och lagen skapade ett par bra målchanser. Några minuter in i perioden smög Oskar Steen runt målet och fick på ett visslande skott som gick tätt utanför stolpen efter drygt sex mintuer. Kort därefter fick gästernas Johan Johnsson ett bra läge framför mål men missade pucken efter att Oscar Sundh serverat honom. Såväl Adam Werner och Jonas Gunnarsson fick bekänna färg och det var fortsatt mållöst efter 40 minuter.

– Det är roligt. Det är mycket fysiskt spel. VI har skapat en hel del vassa lägen och vi borde trycka in något. Fortsätter vi att skapa så kommer den att gå in till slut, sa Färjestads Johan Ryno till C More i paus.

– Vi får ett par långa anfall och tar död på deras fart vilket gör att det blir en bra period. Spelet utan puck blir viktgt mot ett lag som är snabbt och gillar böljande hockey, sa gästernas Markus Ljungh.

Rafflande avslut

En tät, fysisk tillställning hade bjudit på ett par powerplay under de första två perioderna. När Färjestad fick chansen i powerplay knappt tolv minuter in i slutperioden gavs Joakim Nygård öppet. Forwarden gjorde inget misstag utan rakade in 1-0. Det såg länge och väl ut att bli det matchvinnande målet men med 50 sekunder, när HV71 plockat ut Gunnarsson från sitt mål, kunde Martin Thörnberg lirka in kvitteringen.

Matchen gick således till förlängning där lagen bytte chanser med varandra men till slut kunde Robin Figren avgöra med ett skott i powerplay som gick in lågt vid Adam Werners vänstra stolpe. Efter videobedömning godkändes det.

– Resultatet talar sitt tydliga språk. Vi vet att Färjestad har en stark offensiv. Det är en jämn match men det är kul att spela, sa segerskytten Figren till C More. På frågan om han siktade noga svarade han med ett leende: – Jag har aldrig siktat i hela mitt liv.

– Det är hårfina marginaler när det gäller de här målen. Men jag tycker att vi har chanser att avgöra det här under ordinarie tid. Vi hade ett par riktigt bra chanser i första perioden och jag känner att vi kunde ha tagit kommandot tidigare, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Highlights från matchen ser du här