Frölunda vann åttonde raka hemma

14 mars 2019 21:32
Flera rödklädda Frölundaspelare kramar om varandra efter mål
#FHCBIF

Redan innan matchen var det klart att Frölunda skulle sluta trea i SHL-tabellen. Desto mer ovisst var det för bortalaget Brynäs som jagade den tionde och sista slutspelsplatsen. Men den här gången slog klass motivation när Frölunda avgick med segern via 5-2 och därmed skickade Brynäs på semester.

Det hann inte gå lång tid innan Brynäs samtliga fem utespelare försvann ut i båset mitt under brinnande spel och Frölunda vände spelet snabbt. Joel Lundqvist blev helt sopren och skickade medelst ett slagskott in 1-0 för hemmalaget. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. I matchens första powerplay dunkade Nicklas Danielsson in sitt 15:e mål för säsongen med ett stenhårt slagskott. Frölundas målvakt Johan Mattsson såg inte mycket eftersom han hade Ludvig Nilsson rakt framför ansiktet. Med drygt två minuter kvar av den första perioden tog Brynäs också ledningen. Detta genom Ryan Gunderson som direkt efter en offensiv tekning klappade in ett slagskott rakt upp i krysset bakom Mattsson. Därmed reste sig bortalaget efter den kallduschen till start man fick på matchen.

– Vi hade inte koll på deras forward som stack. Vi hittade ändå tillbaka till lugnet och tryggheten och vet att vi kan komma tillbaka mot ett lag som Frölunda, sa Brynäs tränare Magnus Sundquist om kallduschen och vändningen.

I den andra perioden var det Frölundas tur att utnyttja ett powerplay. Skicklige backen Chay Genoway bjöd på en synnerligen vacker uppåkning från egen zon, rakt genom mittzon och in i offensiv zon där han knäppte in ett handledsskott i första krysset. Hockeygodis! Perioden tillhörde Frölunda, och efter 12.18 hade hemmalaget vänt tillbaka. Stekheta Simon Hjalmarsson tog ett skott direkt efter offensiv tekning, det blev en retur som han själv högg på och satte pucken bakom Joacim Eriksson i Brynäs-kassen. Brynäs skapade en del chanser, inte minst genom pigge Joachim Rohdin, men några fler mål blev det inte i mittenakten.

– Vi har lite farliga chanser på dem, det gäller att få ner pucken på dem och få in pucken på mål. Det gäller att vi är mer konsekvente i tredje perioden och gasar framåt, konstaterade nyss nämnde Rohdin.

Frölunda växlade upp - släckte Brynäs hopp

I den tredje perioden rullade Frölunda upp Brynäsförsvaret när Patrik Carlsson hittade in till Rhett Rakhshani som bakoom ryggen hittade över till Jonathan Sigalet som pangade in 4-2. Det målet tog knäcken på Brynäs som förvisso kämpade in i slutet och tog ut målvakten med tre minuter kvar, men fick se Joel Lundqvist avgöra med 5-2-målet i tom kasse.

– Det känns åt helvete! sa Brynäs Jacob Blomqvist känslosamt direkt efter slutsignalen och la till:

– Vi förlorar, vi gick inte vidare, då spelar det ingen roll om det är med ett eller tio poäng. Vi har varit för dåliga över säsongen, det är inte den här matchen vi faller på.