Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå vann på straffar - igen

12 mars 2019 21:40
Joakim Lindström firar sitt avgörande straffmål.
#VHLSKE

Efter 40 spelade minuter hade matchen mellan Växjö och Skellefteå präglats av heta känslor och fysiskt spel. Spelet skulle bli mer frejdigt i den sista perioden, men avgjordes inte under ordinarie tid. I straffläggningen skulle Skellefteå fortsätta sin fina svit och tog en ny seger efter ordinarie tid.


Inlednignen av den första perioden innehöll heta känslor och flertalet meningsskiljaktligheter efter spelavbrott, men desto färre chanser. När väl lägen kom så var det hemmalaget som stod för dem, medan Skellefteå hade förtvivlat svårt att etablera något offensivt spel. Efter elva minuter hade Växjö skjutit fyra skott mot gästernas noll. Med tiden tog Växjö över spelet allt mer och ökade intensiteten och tiden i den offensiva zonen. Det farligaste läget hade Brendan Shinnimin när han kom i ett halvt friläge, men Mantas Armalis stod för en stark insats och var den stora anledningen till den mållösa inledningsakten.

– Det känns att det är viktiga poäng idag, det är två heta lag på isen. Det är lite tillknäppt just nu, så det gäller att vi tar vara på de lägen vi får, konstaterade Växjös Erik Josefsson till C More.

Växjö bröt dödläget

I en period som behöll intensiteten och känslospektrat skulle gästerna komma ut betydligt starkare efter pausvilan och hade fyra skott på mål efter lika många minuter. Men när inte Viktor Fasth stod i vägen så var det stolpen som förhindrade en kvitteringspuck. Istället var det Växjö som bröt målnollan i matchen, när Nichlas Hardt kunde ta vara på en retur efter en fin prestation av Liam Reddox, som slängde pucken på mål efter att ha gått köksvägen. Efter det tog hemmalaget över inför en euforisk hemmapublik, men inga fler mål föll i den andra perioden.

Skellefteå vann åter på straffar

Gästerna skapade mest i inledningen av slutperioden och fick utdelning efter en spelvändning. Fredrik Lindgren fick pucken vid blålinjen och slängde en puck på mål. Någonstans ändrade den riktning och tvingade Fasth att kapitulera. Efter det blev det än mer fokus på det spelmässiga efter två fysiska perioder, där Växjö var närmast en ledningspuck. Matchen skulle dock gå till förlängning, och där märktes det att Skellefteå har varit inne i en bra trend. De skapade de vassaste chanserna och vann till slut den efterföljande straffläggningen efter en iskall straff från poängkungen Joakim Lindström. Detta var gästernas femte raka vinst efter ordinarie tid.

En besviken Oliver Bohm kunde ändå se positivt på Växjös bonuspoäng:

– Vi gör en bra match och förtjänar mer än en poäng, men den är viktig inför sista omgången, konstaterade han.

Desto mer positiv var matchhjälten Lindström.

–Vår insats är okej. Växjö är bättre än oss i första och jag kan önska att vårt anfallsspel var bättre idag. Men vi tar med oss två poäng och det är det viktigaste. Nu har vi ett bättre go i laget, så vi har en hel del bra grejer att bygga vidare på, löd hans analys.

Se highlights från matchen här.