Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Djurgården firade med tre poäng

12 mars 2019 22:00
Djurgårdsspelare firar ett av målen.
#DIFFHC

En chansrik och fartfylld match utspelade sig på Hovet under tisdagskvällen. Till slut var det Djurgården som drog det längsta strået mot Frölunda. Efter att ha vänt underläge till ledning kunde de slå in spiken i kistan i den tredje perioden och fira föreningens 128:e födelsedag genom att ta tre viktiga poäng.


Inför en entusiatisk hemmapublik inledde Djurgården piggt, med tre skott på tre minuter. Trots den bländande inledningen var det Frölunda som gjorde matchens första mål i samband med en utvisning. Gästerna lyckades inte utnyttja det numerära överläget, men höll sig kvar i hemmalagets zon, vilket gjorde att Chay Genoway fick pucken och kunde överlista Adam Reideborn. Lagen bytte sedan chanser med varandra, men Djurgården skulle få utdelning för sin fina start när Jason Garrison glömdes bort och friställdes i Frölundas zon. Direktskottet satt bakom Johan Gustafsson, vilket gjorde att en chansrik och fartfylld inledningsakt slutade oavgjort.

– Nu handlar det mest om att ta vara på chanserna, och vi har tillräckligt många skickliga spelare för att göra det, hävdade Djurgårdens Jason Garrison till C More.

Djurgården vände

Frölunda inledde mittenakten starkast och återtog ledningen, även denna gången direkt efter ett avslutat powerplay, när de snodde pucken i den offensiva zonen och kapitaliserade på en tilltrasslad situation framför nätet då Joel Mustonen kunde skicka in pucken i krysset bakom Reideborn. Detta satte dock ordentlig fart på Djurgården, som kvitterade i powerplay åtta minuter senare när Marcus Davidsson frispelades och stänkte in pucken bakom Gustafsson. Tre minuter senare hade Djurgården vänt på matchen. Efter slarv i uppspelet från gästerna kunde Dick Axelsson sno åt sig pucken och severa Sebastian Strandberg, som skickade ett stenhårt slagskott i nät. Inga fler mål föll i den andra perioden.

– Vi är lite för virriga i passningsspelet och tappar tålamodet. Vi måste tillbaka till det vi hade i den första perioden: en bättre forecheck och mer tålamod, sa en frustrerad Joel Mustonen till C More.

Tre poäng blev födelsedagspresenten

De som gillar fartfylld anfallshockey njöt nog av den tredje perioden, där lagen bytte lägen och kom till snabba anfall. Hemmalaget hade dock kontroll på läget och lät inte gästerna komma till de där riktiga farligheterna. När Frölunda gick all in i slutet kunde istället Djurgården slå in spiken i kistan i öppen bur, signerat Jacob Josefson. Hemmapubliken kunde därmed fira Djurgårdens födelsedag tillsammans med laget, som ordnade tre poäng i jakten på fjärdeplasen.

Se highlights från matchen här.