Hemma
Luleå
LHF
Borta
HV71
HV71

Connolly Luleåhjälte på nytt - i svängiga fighten mot HV71

5 mars 2019 21:55
#LHFHV71

Det var en svängig, jämn och underhållande fight publiken i Coop Norrbotten Arena fick bevittna på tisdagskvällen. Mötet mellan Luleå Hockey och HV71 gick till förlängning där hemmalaget drog det längsta strået genom Jack Connolly.


Det tog bara drygt en och en halv minut innan målskyttet hade inletts i Norrbotten på tisdagen. I en snabb kontring hittade Einar Emanuelsson fram till Isac Lundeström som hängde in 1-0 bakom Felix Sandström - men ledningsglädjen blev relativt kortvarig för hemmalaget. HV71, som anlände sent till Norrbotten efter flygproblem, kunde replikera snabbt när Didrik Strömberg nöp till direkt efter att Joakim Andersson vunnit tekningen till höger om Joel Lassinantti - och likaläget höll i sig perioden ut.

– Vi vinner mycket puckar i egen zon. Vi vet att deras backar gillar att hålla i pucken och hitta spel, men vi stör de bra där nere tycker jag, summerade 1-0-skytten Lundeström i C More i pausen.

Mötet i Coop Norrbotten Arena växte allt mer fram till en mycket underhållande historia. Spelet svängde ständigt åt båda håll och bjöd på vassa målchanser samt även en fullträff åtta minuter in i perioden. Sebastian Wännström kastade in pucken mot Lassinantti, som sträckte fram plocken men såg hur trissan slank igenom och gick i nätet till 2-2. Trots massivt med möjligheter åt båda håll höll sig siffrorna nere - och det var likaläge inför den tredje akten i Norrbotten.

– Jag tycker att vi gör en helt okej period. De får ett tidigt mål, men vi studsar tillbaka ganska fort. Det böljar verkligen åt båda hållen och jag ser fram emot den tredje, sade Sebastian Wännström till C More i pausen.

Mer kontrollerad tredjeakt

Den tredje perioden var något mer kontrollerad. Båda lagen agerade mer solitt i sina respektive försvar, vilket innebar att mötet, föga överraskande, gick till förlängningsspel. Väl där inledde HV piggt, men det var Luleå som skulle dra det längsta strået efter rejäl kalablik framför HV-målet. Efter en sargstuds bakom mål hamnade pucken till slut hos Jack Connolly som skickade in sitt åttonde matchavgörande mål för säsongen.

– Det är en riktigt kämparmatch och vi spelar mot ett bra lag som spelar med god fart. Det är jämt där uppe i toppen och vi vill egentligen inte kolla så mycket på tabellen. Vi tar varje match för sig och ska försöka spela vår bästa hockey i de sista matcherna som är kvar, sade hjälten Jack Connolly till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.