Viktiga poäng för Örebro i slutspelsjakten

2 mars 2019 17:50
#OREVLH

Örebro fortsätter sin jakt på slutspel och tog under lördagen två oerhört viktiga poäng när man besegrade Växjö med 2-1 efter straffar. Örebro är nu bara tre poäng bakom Linköping i sin jakt på vidare spel framåt vårkanten.

Både Örebro och Växjö kom ut med bra fart på skridskorna och skapade en hel del lägen till en början när spelet böljade. Allt eftersom låste sig spelet mer och lagen tog ut varandra med mindre chanser som följd. Det som dock skapades tvingade båda målvakterna Jhonas Enroth och Viktor Andrén till fina ingripanden.

Den andra perioden fortsatte i samma stil, även om Örebro hade förmågan att skapa längre anfall än Växjö och det var efter en relativt hård press som Nick Ebert kunde raka inn en retur fram till 1-0.

Spelet fortsatte att bölja med mycket kamp och mycket stängda ytor från båda lagen, men när det öppnade upp sig så spelade Växjö runt hemmaförsvaret där Kris Versteeg avslutade fram till 1-1 bakom en överspelad Jhonas Enroth.

Läckra straffar avgörande

Den tredje perioden höll samma stil med mycket kamp mellan lagen och inte några mängder av klara målchanser. Likaresultatet på 1-1 speglade matchen väl och en förlängningen när ytorna öppnade sig kom också chanserna där båda lagen hade bud på ett segermål.

Men det kom att krävas straffar för att kora en vinnare och där bjöd både Marcus Weinstock och Patrik Virta på läckerheter när Örebro knep bonuspoängen.