Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Armalis tog revansch - Skellefteå nollade Malmö

23 februari 2019 18:45
Malmös Konstantin Komarek i duell med vitklädda Skellefteåspelare och Mantas Armalis sittande i nederkant av bild.
#MIFSKE

Förra lördagen släppte han in sju puckar och fick se sitt lag falla stort. Borta mot Malmö kom svaret från Mantas Armalis. Med 25 räddningar stoppade han precis allt i matchen, som Skellefteå vann med 0-2.


Med en och en halv minut spelad av Malmö mot Skellefteå serverade Konstantin Komarek ett instick till Carl Persson framför mål. Avslutet kom snabbt och överraskande, men Mantas Armalis stod i vägen och parerade. Det satte tonen för resten av dagen i Malmö Arena, där det var just Skellefteåmålvakten som var den stora kungen.

Kort efter Perssons tidiga chans klev nästa huvudrollsinnehavare in i handlingarna. I spel fem mot fyra skapade sig Albin Eriksson yta intill målgården, något som Adam Pettersson upptäckte och Eriksson tackade för mackan genom att lyfta 0-1 i nät. Bortsett från ledningen hade Skellefteå det tufft under stora delar av den första perioden. Chanserna dominerades av Malmö och både Carl-Johan Lerby och Max Görtz prickade målramen innan vilan.

Hjälten: "Skönt efter förra veckans bravader"

En starkt bidragande faktor till Skellefteås övertag var Armalis. Burväktaren höll sitt storspel uppe även i mittenakten, där Görtz och Komarek tidigt kom till fina lägen. Just Görtz var ett ständigt orosmoln och forwarden var ännu en lysande benparad av Armalis från att utjämna halvvägs genom matchen.

Skellefteå lyckades skapa spelmässigt andrum under mittperiodens andra halva - och skapade även två stora chanser. Petter Granberg prickade stolproten och Oscar Möller kom fri med Oscar Alsenfelt, som stängde igen.

Väl tillbaka i den tredje och avslutande perioden var det Skellefteå som länge kontrollerade matchbilden. Västerbottningarna var nära flera gånger om, men dramatiken höll ändå i sig till slutminuterna. Då placerade Möller 0-2 i det öppna Malmömålet och säkrade segern för Skellefteå. En triumf som Mantas Armalis hade stor del i, målvakten som tog revansch för sin tunga lördag i Scandinavium föregående helg.

– Ja, skönt att skutta upp så här efter förra veckans bravader, log Armalis i intervju med C More.

Se highlights från matchen här!